Szerdán kezdődik a kormánypártok háromnapos kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban - számolt be címlapján a Magyar Nemzet.

A Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselői a Brüsszellel folytatott bevándorlási vitáról, a májusi európai parlamenti (EP-) választásról, valamint a kabinet családügyi terveiről is tárgyalnak.Kocsis Máté a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy a péntekig tartó tanácskozáson elsősorban az EP-választás vitáira és a családokat segítő döntések mielőbbi meghozatalára készülnek.
Szó lesz azokról a brüsszeli bevándorláspárti tervekről, amelyekkel szemben meg kell fogalmazni a bevándorlásellenes magyar álláspontot. Sorsdöntő választás előtt állnak az európai, így a magyar polgárok is, és mindenkinek joga van tudni, hogy mire készül Brüsszel - mondta a politikus.

Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a frakciószövetség ülése után 2018. szeptember 14-én VelencénForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fidesz frakcióvezetője beszélt arról is, hogy meg kell vitatniuk, mely gyermekvállalást segítő, családokat támogató intézkedésekhez szükséges parlamenti döntés, és miként lehet azokat mielőbb meghozni.
Kocsis Máté szerint a következő hónapokban egyre agresszívabb, trágárabb ellenzékkel és hamis hírek tömkelegével kell számolni.

Az Országgyűlés hétfőn kezdődő tavaszi ülésszakáról szólva Kocsis Máté kiemelte, hogy a Fidesz és a KDNP minden erőszakos rendzavarást elítél.
Ismét hibázik az ellenzék, ha azt hiszi, hogy felülünk a provokációnak. Mi az ország kormányzásával, a családvédelmi döntések megvalósításával, az európai bevándorlási vitákkal kívánunk foglalkozni, ők meg mindezt felőlünk kamerázhatják is, akár hason fekve, akár korláton csimpaszkodva. A Fidesz és a KDNP arra számít, hogy egyre erőszakosabbá válik majd az ellenzék - fogalmazott Kocsis Máté, aki szerint a következő hónapokban több hamis hír jelenhet meg a kormányellenes médiában. A Magyar Nemzet azt írta, hogy

a frakcióülés első napján Orbán Viktor miniszterelnök mond évadnyitó beszédet.