Egy nigériai férfi több magyar tásával együtt több mint 200 millió forintot csalt ki emberektől, majd ezt tisztára mosta. A bíróság első fokon 5 évre ítélte az afrikai férfit.

A nigériai férfi megállapodott a megbízóival abban, hogy magyar emberek segítségével pénzt csal ki nyugat-európai emberektől az interneten. A főleg szegediek "dolgoztak vele".Feltörték áldozataik e-mail fiókját és hamis hirdetésekkel rávették őket, hogy utaljanak pénzt a számláikra.

2015 szeptembere és 2017 áprilisa között összesen 32 pénzmosásra használt bankszámlát nyitottak, amelyekre 61 átutalás érkezett összesen 307 millió forint értékben. Ebből a vádlottaknak 254 milliót sikerült felvenniük.

A bíróság a nigériai férfit és hét magyar társát pénzmosás miatt, egy másik társát pénzmosás elkövetésében való megállapodás miatt mondta ki bűnösnek. A magyar vádlottak közül kettőt három év börtönre ítélt a bíróság. Öt vádlott 1 és 2 év közötti felfüggesztett szabadságvesztést kapott, egy vádlottnak pedig 200 ezer forint pénzbüntetést kell megfizetnie.