Egyszerre csapott le a rendőrség több fővárosi helyszínen, az akció után öt férfit tartóztattak le. Több tízmillió forint készpénz, és mintegy negyed kiló kokain is előkerült a házkutatások során – írja az akcióról a rendőrség. 

Az öt férfi tavaly óta terítette a fővárosban a drogot – kokaint, amfetamint, valamint marihuánát. A banda vezetője Sz. Gyula volt, az utasításai szerint és irányításával szerezték be a drogot, amit egy XV. kerületi bérelt lakásban raktároztak, illetve onnan történt az értékesítés is.

A rendőrség tájékoztatása szerint a banda mindeközben „nagyfokú konspirációra törekedett”, hogy elkerüljék a lebukást.

Miután a rendőrség feltérképezte a bandát, február 11-én több helyszínen tartottak összehangolt akciót:

  • Fóton elfogták a 35 éves V. Andrást, akinek ruházatában, valamint a hozzá köthető ingatlanokban összesen 243,2 gramm kokaint találtak a rendőrök, valamint kábítószergyanús tablettákat, illetve a drog porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le.

  • Budapesti tartózkodási helyén elfogták Sz. Gyulát. A lakásában tartott kutatás alkalmával kábítószerrel szennyezett tárgyakat, valamint a bűncselekményhez köthető adathordozókat találtak és foglaltak le a rendőrök.  Lefoglaltak 15 millió forint készpénzt, valamint több nagy értékű vagyontárgyat (gépkocsit, elektronikai berendezést, bútort).
  • A 48 éves Sz. Tibort szintén a házában fogták el. Nála a kábítószer-kereskedelemhez köthető eszközöket találtak a nyomozók, valamint csekély mennyiségű marihuánagyanús növényi törmeléket. A férfitól a rendőrök lefoglaltak közel 3,5 millió forint készpénzt, valamint 1000 eurót.
  • Nem úszta meg a 27 éves S. István sem, nála a bűncselekményhez köthető tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le.
  • A bűnszervezet ötödik tagját, L. Sándor 35 éves budapesti lakost is otthonában fogták el. Tőle szintén a kábítószer porciózásához használatos eszközöket, valamint csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot foglaltak le a rendőrök.

Az öt férfi egyelőre gyanúsított, őrizetbe vették őket.