Gyilkosság az Alkotmány utcában: évek óta hangosan veszekedett a pár

2019.02.15. 20:04

Az Alkotmány utcai ház lakói és a szomszédos üzletek dolgozói közül többen is azt mondták az Origo riporterének, többször hallották, hogy kiabál egymással a férfi és az a középkorú nő, akinek a holttestét szerdán délután találták meg a lakásban. 

Szerda este a mentők hívták a rendőrséget azzal, hogy egy halott középkorú nőt találtak egy Alkotmány utcai társasházban.

Azonnal látszott, hogy agyonverték az 52 éves asszonyt.

Hamar elfogták a feltételezett gyilkost, az 56 éves, kaposvári A. Istvánt, a nő élettársát.

Veszekedtek egymással

Péntek reggel, amikor ott jártunk, még rajta volt a rendőrségi pecsét a tetthelyhez vezető önkormányzati üzlethelyiség ajtaján. Itt lakott a pár. Szinte mindegyik szomszéd hallott arról, mi történt. Többen a gyilkossággal gyanúsított férfit és az áldozatot is személyesen ismerték. Egyikük azt mondja, évek óta voltak köztük viták.

Az önkormányzati ingatlan, ahol 2019. február 13-án gyilkosság történtFotó: Szabó Gábor - Origo

Azon az estén is veszekedtek, kiabáltak, káromkodtak. Éjjel 11-kor hallottam, hogy mentők és rendőrök érkeztek a környékre"

- mondja a férfi.

Egy másik, közelben lakó férfi úgy tudja, illegális lakásfoglalók voltak abban az üzlethelyiségben, ahol a gyilkosság történt, majd hozzáteszi, ő is többször volt fültanúja a veszekedésüknek.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Azt, hogy megromlott köztük a viszony, a közeli görög étteremben dolgozó férfi is megerősíti. Bár ő nem ismerte őket személyesen, de azt tudja, hogy agresszíven, hangosan beszéltek egymással, és az ő vendégeit is durván elküldték a házuk elől, ha kimentek az utcára dohányozni.

A közeli halas bolt eladója ismerte a férfit. Azt mondja, többször járt hozzá vásárolni.

Van egy olasz étterme, tőlem szerezte be a halat az ételekhez. Jól szituált, nyugodt, jókedvű embernek ismertem meg"

- teszi hozzá.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Bezárta a nőt a lakásba?

A boltos látta, hogy a férfi naponta többször is hazajött és elment otthonról. Ekkor mindig bezárta az ajtót. Arról viszont nem tudott, hogy egy nő is lakott vele, mert, mint mondja, őt sohasem látta.

Ezek szerint a nőt ilyenkor bezárta a lakásba, nem tudni, miért"

- mondja.

Azt, hogy valóban bezárta-e a nőt a férfi, és hogy pontosan mi történt a gyilkosság napján, még vizsgálják a nyomozók. A. Istvánt tegnap

halált okozó testi sértés gyanújával

kihallgatták, őrizetbe vették és javasolták a letartóztatását.