Soros emberét kérdeztük az MSZP és az antiszemita Jobbik együttműködéséről

2019.02.15. 12:23

Magyarországon folytatja kampányát az európai bevándorláspártiak listavezetője, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, aki részt vesz az MSZP hétvégi kongresszusán. Soros György legfőbb szövetségese annak a pártnak a rendezvényére megy el, amelyik összefogásra készül a nyíltan antiszemita Jobbikkal. Az Európai Bizottság elnökének kérdéseket tettünk fel azzal kapcsolatban, hogy mit gondol arról, hogy a készülő szövetséget Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus vezetője is nyíltan elutasította.

Budapesten kampányol a migráció mellett a bevándorláspárti Soros György embere, Frans Timmermans. A politikus az MSZP kongresszusán vesz részt. Ez pedig már csak azért is furcsa, mert a szocialisták az utóbbi időben megkezdték a gyors közeledést a nyíltan antiszemita Jobbikhoz. 

Frans Timmermans egy olyan alakulat kongresszusára érkezik, amely együttműködésre készül a nyíltan antiszemita JobbikkalForrás: Hirado.hu

Nyíltan antiszemita párttal működne együtt az MSZP

Az utóbbi fejleménnyel kapcsolatban Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus vezetője azt nyilatkozta:  Alig pár éve a Jobbik azzal tűnt ki, hogy nyíltan antiszemita, rasszista, idegengyűlölő hangot ütött meg, és ilyen ideológiát követett. A párt tagjai és vezetői azóta is vergődnek gyűlöletkeltő nyilatkozataik és tetteik mocsarában. Egy ideje a Jobbik ugyan megpróbálja átcímkézni magát, ám gyakorlatilag alig tett valamit azért, hogy elhatárolja magát antiszemita gyökereitől, vagy hogy gátat vessen a párt helyi szervezeteiben folyó antiszemitizmusnak és rasszizmusnak.

Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke óva intett a Jobbikkal való együttműködéstőlForrás: MTI/Mohai Balázs

A Zsidó Világkongresszus elnöke szerint a Jobbiknak sokkal hihetőbben kell példáznia, hogy ellenzi az antiszemitizmust és a rasszizmust, és tettekkel bizonyítania, hogy nem jelent fenyegetést a Magyarországon élő zsidó közösség biztonságára, jólétére, sem más kisebbségére. Lauder szerint, amíg ez nem történik meg,  a Jobbikra mind a magyar parlamentben, mind pedig nemzetközi közösségben szövetségre alkalmatlan kitaszítottként kell tekinteni, és veszélyes bármelyik magyar politikai pártnak együttműködnie vele. 

Ezt kérdezzük a biztostól

Mivel Timmermans az MSZP rendezvényén vesz részt, ezért elküldtük neki kérdéseinket azzal kapcsolatban, hogy  mit gondol a szocialisták és a Jobbik közeledéséről. Válasz egyelőre nem érkezett. 

Azért is pikáns, hogy Timmermans egy olyan párt kongresszusán szónokol majd, amelyik együttműködésre törekszik a nyíltan antiszemita Jobbikkal, mert a Die Zeit német hetilapnak adott 2017-es interjúban Timmermans egyetértett a kérdező riporterrel: ő is antiszemita felhangúnak értette, és „felháborította", amikor Orbán Viktor kormányfő „amerikai pénzügyi spekulánsként" utalt Sorosra.

Timmermans egyébként közösségi oldalán is meghirdette már, hogy a hétvégén Budapesten lesz, majd pedig Portóba utazik.

Mint arról korábban beszámoltunk, a globalista, baloldali uniós törekvések munkavállalókra vonatkozó kérdései is terítékre kerülnek azon a pénteki munkavacsorán, amelyen Soros György leghűbb európai szövetségese, Frans Timmermans európai baloldali csúcsjelölt egyeztetne a magyar szakszervezetekkel Budapesten. Ide tartoznak azok a bérezési, munkajogi kérdések, amelyeknél a tagállami önrendelkezést szűkítené Brüsszel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK