Erős családok nélkül nincs sikeres Magyarország

2019.02.16. 15:40

Erős családok nélkül nem létezhetnek helyi közösségek, ezek nélkül pedig nincs sikeres Magyarország, amely képes felelősséget vállalni a világ bármely pontján élő magyarok iránt – mondta Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke (KDNP) szombaton a Parlamentben, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének családi napján.

Latorcai János köszöntőjében úgy fogalmazott, az elmúlt évek kormányzati intézkedései komoly segítséget jelentettek a családoknak, az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett hétpontos családvédelmi akcióterv pedig további elemekkel erősíti a nemzetközi színtéren is példaértékű és egyedülálló magyar családpolitikát.

Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata párti alelnökeForrás: MTI/Soós Lajos

Ezért bízunk abban, hogy pár éven belül számottevően nőhet a magyar gyerekek száma az országban és határon túl egyaránt – tette hozzá az Országház alelnöke. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azt hangoztatta, hogy a kormány döntései meghozatalakor mindig egy nemzetben gondolkodik, éljenek a magyarok bárhol is a világon.