A bírókra is fegyvert fogott Sz. Károly, életfogytiglanit kaphat

2019.02.18. 08:20

A bírókra is fegyvert szegezett a túszejtő Sz. Károly, miután megszerezte a fegyőr pisztolyát - írja a Bors. A férfi - mint erőszakos visszaeső - akár életfogytig tartó fegyházbüntetést is kaphat.

Mint azt az Origo is megírta, múlt pénteken túszul ejtett egy őrt, és megszökött a bíróságról egy férfi. A 35 éves Sz. Károly az őr 9 milliméteres kaliberű fegyverét is megszerezte, a fegyverrel megállásra kényszerített egy autóst. A rendőrök hajszát indítottak a fegyveres férfi ellen, akit végül több lövéssel tettek ártalmatlanná.

A Bors biztos forrásra hivatkozva azt írja, három bíró alkotta a férfit elítélő tanácsot. Miután Sz. Károly ököllel arcon ütötte az őrt és megszerezte fegyverét,  a pisztolyt a bírókra is ráirányította.  A fegyőr könnyű sérüléseket szenvedett, egynapos megfigyelésre bent tartották a Bajcsy-Zsilinszky kórházban, szombaton elhagyhatta az intézményt.  A túszejtő összesen hat lövést kapott, a térdébe, a combjába, a vállába és a csípőjébe fúródtak a golyók.  Sok vért vesztett, életveszélyes állapotban szállították az Országos Baleseti Intézetbe, ahol stabilizálták az állapotát.

A lap arról is ír, hogy Sz. Károlyt 2003-ban emberölésben való bűnsegédletért 9 és fél évre ítélték, szabadulása után pedig kirabolt egy bankot. 

"Az illető vélhetően erőszakos, többszörös visszaesőnek minősül, ami azt jelenti, hogy a bűncselekmény büntetési tételének felső határa a kétszeresére emelkedik. Ha ez meghaladja a húsz évet, akkor életfogytiglani börtönbüntetést jelent" - mondta a lapnak dr. Vidákovics Béla Zsolt jogász.