Két ember haláláért felelős egy skót férfi, mégis megúszhatja

2019.02.18. 21:08

Bedrogozott és megerőszakolt egy nőt egy férfi Skóciában. Legalábbis többen így gondolják, bizonyítani azonban ezt, eddig nem sikerült. Többen azonban állítják, a férfi azzal dicsekedett, hogy büntetlenül megúszott egy gyilkosságot. Merthogy a nő nem sokkal később meghalt. Valószínűleg öngyilkos lett a történtek miatt, de a helyiek azt sem zárják ki, hogy a visszament és megölte. És azt is mondják, a férfi egy másik embert is megölhetett.

A 27 éves Észak-Skóciai nő január elsején halt meg. A családja biztos benne, hogy ehhez köze van annak, hogy pár nappal korábban megerőszakolták. 

Ráadásul 
a helyiek szinte biztosra veszik, hogy a férfi, aki a nőt megerőszakolta, egy másik ember halálért is felelős. 

Stefan Sutherland 2013. szeptember 6-án éjjel tünt el a skóciai Lybsterből. 

Stefan családja azt állítják, tudják, ki ölte meg őt. Ugyanaz, aki a fiatal lányt is megerőszakolhatta. 

Az apa, Sandy Sutherland, ezt mondta:

"Több, mint öt éve várunk az ítéletre, közben figyelmeztettük is a rendőröket, hogy ez a férfi egy elmebeteg bűnöző, aki továbbra is gyilkolni fog, és azóta meg is tette."

A helyiek is tudnak a férfi bűntetteiről:

"Többször is hallottuk, hogy dicsekedett azzal, hogy megúszta Stefan megölését" - mondja egyikük. 

2013-ban megtalálták Stefan erősen lebomlott holttestét. A kezén lévő ízületeket letépték, és több fogát kiverték. Ráadásul további sérüléseket is találtak rajta, a lába és koponyája is törött volt. A rendőrök azonban további bizonyítékok hiányában azt állították, hogy valószínűleg leesett, vagy szándékosan leugrott a szikláról, ez okozta a sérüléseit.

Stefan orvosa azt mondta a családnak, hogy nem tud róla, hogy a férfi valaha is depressziós volt, vagy öngyilkos akart volna lenni. Nincsenek szemtanúk sem, akik látták volna Stevent a sziklák közelében.

A család ismételt kérésére végül a rendőrök átvizsgáltak egy lakást, ahol Stephan röviddel a halála előtt járt. Azóta új lakók élnek benne. A nappali falán és a villanykapcsolón viszont vérfoltokat találtak, benne Stefan DNS-ével. 

Helyi hírek szerint Stefan holttestét három napig egy karavánba rejtették. A rendőrök ezért a karaván környékét is átvizsgálták.

Sandra, a férfi anyja ezt mondta:

"Rengetek bizonyítékot felsoroltunk a rendőröknek, hogy Stefan nem volt öngyilkos, és nem a sziklákon keresztül járt haza. Az orvosi vizsgálat és a falon lévő vérnyomok is verésre utalnak. Azt állítani, hogy nincs elég gyanús jel, számunkra nézve sértés."

A rendőrök továbbrais kitartottak amellett, hogy igen alapos nyomozást végeztek Stefan halála ügyében, és valóban nem találtak semmi gyanús jelet. Arról semmit nem mondtak, hogy újabb bizonyítékok keresése érdekében folytatják-e a nyomozást. 

A család azonban végül mégis kiharcolta, hogy vizsgálják felül az esetet. 2019-ben kezdte el újra nyomozni egy képzett szakemberekből álló detektívcsapat Occumsterben és Skócia egyéb észak-keleti részein.