Kocsis Máté a bohóckodva kivonuló ellenzéki képviselőkről

2019.02.18. 13:54

Most megismerhettünk minden értékes gondolatot az ellenzék részéről, mindent elmondtak, hogy mit gondolnak az ország jövőjéről – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában, miután az ellenzék elhagyta az üléstermet.

Ma megismerhettünk minden értékes gondolatot az ellenzék részéről, mindent elmondtak, hogy mit gondolnak az ország jövőjéről – mondta Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője kijelentette, hogy EP-választásokra készül Európa. Az ellenzék meghirdette a bevándorláspárti programot Gyurcsány Ferenc vezetésével – mondta a frakcióvezető. Szólt arról is, hogy a brüsszeli tervek között szerepel a migránsvízum bevezetése és a határellenőrzés meggyengítése. 

Kocsis szerint Gyurcsány vezetésével összeállt a bevándorláspárti ellenzékForrás: MTI/Kovács Tamás

Kocsis Máté kifejtette, hogy a Fidesz változást akar elérni a brüsszeli politikában. Egyenrangú nemzetek együttműködését szeretnénk. Az itthoni ellenzék esetében teljesen világosan látszik, hogy az az abszurd koalíció, ami a baloldal és a Jobbik között formálódik, az nem sok jóval kecsegtet – tette hozzá.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában arról beszélt, hogy Brüsszelnek továbbra is nagyon veszélyes tervei vannak. Ha nem lépünk fel ez ellen, akkor súlyos helyzetbe kerülhet a kontinens. Az ország mindennapos küzdelmeihez az ellenzék csak pár szelfibotot, egy obszcén szlogent és üres székeket tett hozzá – mondta az államtitkár. Mi megadjuk a tiszteletet azoknak is, akik nem minket tiszteltek meg a bizalmukkal, és mi is arra kérjük az ellenzéket, akik nem őket tisztelték meg a bizalmukkal – hangsúlyozta Dömötör.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy míg a kormánypártok a családban és annak fejlődésében hisznek, addig az ellenzék a bevándorlás mellett tett hitet. A politikus felszólalásában méltatta a családvédelmi akciótervet. Novák Katalin, az Emmi államtitkára válaszában hangsúlyozta, hogy a hétpontos családvédelmi akcióterv révén korábban soha nem látott lehetőségek nyílnak meg a családok számára.