Rálőttek három parkolóőrre Pécsen, ketten súlyosan megsérültek

2019.02.18. 15:26

Holnap kezdődik a tárgyalása annak a férfinek, aki parkolóőrökre támadt rá. Mint kiderült, néhány száz forint miatt ölte majdnem meg őket. Egész egyszerűen nem akart fizetni – írja a Bamma.hu.

A vádirat szerint márciusban a férfi leparkolt egy pécsi bolt előtt, de nem vett parkolójegyet. A boltból kilépve meglátta, hogy pont megbüntetik. Azonnal ordibálni, káromkodni kezdett, és azzal fenyegette a munkáját végző nőt, hogy szétveri a fejét és elvágja a torkát.

A nő segítséget kért telefonon a barátjától, aki szintén őrként dolgozott.

Mire a társak: a barát és egy kolléganő megérkeztek, az őrjöngő férfi megnyugodott. Elmagyarázták neki, ha vesz jegyet, akkor eltekintenek a büntetéstől. A férfi megvette a parkolójegyet, ám hirtelen ismét szidni kezdte az őröket, majd fejen ütötte az egyik nőt.

A másik felsegítette a földről, ám közben a férfi elővette kocsijából a fegyverét, és rálőtt az őrökre, akiket többször is eltalált a 9 mm-es gumilövedékekkel.A férfi parkolóőr könnyebben, a nők azonban súlyosan megsebesültek. Egyikük jobb karját, a másik hátát találta el kétszer.