Felébredt a kómából a nő, akit egy rendőr lőtt meg

Vágólapra másolva!
Levették a gépekről, és már beszél is az a nő, akit egy rendőr véletlenül lőtt meg Erdélyben, Mogyorón. Életveszélyes állapotban került kórházba, többször meg is műtötték. Előbb mélyaltatásban volt, csak néhány napja ébresztették föl. A rendőr egy menekülő férfit akart lelőni. 
Vágólapra másolva!

A rendőrök egy olyan kocsit próbáltak megállítani, amelynek sofőrje egy korábbi ellenőrzőpontnál elmenekült. Amikor tovább hajtott, az egyik rendőr többször rálőtt. Csakhogy

a lövések egy épp arra járó nőt találtak el.


A nő életveszélyes állapotban került kórházba, de végül sikerült megmenteni az életét. Egy ideig mélyaltatásban volt, a napokban azonban már felébresztették, hétfő délután pedig helikopterrel Kolozsvárról a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba vitték, ahol továbbra is orvosi megfigyelés alatt tartják.

A nő fia most azt mondta,

a szászrégeni rendőrkapitányság két vezetője is felkereste, az intézmény támogatásáról biztosította, és elnézést kért a történtekért. Ez azért meglepő mert korábban a megyei rendőrfőkapitány kategorikusan elutasította a bocsánatkérést.


Sőt, Gheorghe Costea, megyei főügyész is azt mondta, hogy majd akkor kell a rendőrségnek elnézést kérnie, amikor jogerős ítélet születik az ügyben, és ebben vétkesnek mondják ki a rendőröket.

A hibázó rendőrt közben azzal védik, hogy kénytelen volt lőni, mert a száguldozó sofőr veszélybe sodorta az életét.