Itt az újabb felvétel: aberráltnak nevezte a homoszexuálisokat Jakab Péter

ARATÓ Gergely; JAKAB Péter; BANA Tibor
Budapest, 2019. január 3. Jakab Péter, a Jobbik parlamenti képviselője napirend előtt felszólal, mellette frakciótársa, Bana Tibor az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2019. január 3-án. Az ülést az ellenzéki pártok, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd, valamint független képviselők is kezdeményezték, amelynek napirendjén - az interpellációs blokk mellett - egyetlen határozati javaslat szerepel. Arató Gergely, a DK képviselője ebben annak megállapítását kéri az Országgyűléstől, hogy tavaly december 12-én szabálytalanul zajlott a szavazás az ülésteremben, továbbá december 16-17-én jogtalanul léptek fel az ellenzéki képviselőkkel szemben a köztelevízió székházánál tartott tüntetéseken. A kormánypártok távolmaradása miatt határozatképtelen volt a rendkívüli ülés. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Aberráltaknak nevezte a homoszexuálisokat egy újabb felvételen Jakab Péter – ez derült ki a Hír TV által közzétett újabb hangfelvételből. A hírcsatorna tegnap is bemutatott egy anyagot a jobbikos politikusról, azon bűnözőkként beszélt a zsidó emberekről. A Demokratikus Koalíció persze védelmébe vette a Jobbik „buziparádézó” frakcióvezető-helyettesét, úgy látják, a nácik már távoztak a pártból. 
Vágólapra másolva!

A Hír TV hétfőn mutatta be azt a felvételt, amelyen Jakab azt sérelmezte, hogy a zsidó bűnözőknek kóser ételt kell hozatni a börtönbe egy drága miskolci étteremből. „Ha bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető, akkor a miskolci Dolce Vita luxusétteremből kell számára étket szállítani, mert ott kóser módon tudnak főzni, és neki még ahhoz is joga van” – mondta. Nem lett vége a sértegetésnek.

Jakab Péter nem finomkodott: Buziparádé, abberáltak

A jobbikos politikus előadásában egy másik kisebbség ellen is kirohanást intézett:

a homoszexuális felvonulást buziparádénak, a résztvevőket pedig aberráltaknak nevezte.

Egész pontosan ezt mondta a legújabb felvételen:

– fogalmazott.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a homoszexuálisok aberráltak, és a rendőrségnek nem kötelessége a buziparádénak a részvevőit kísérgetni Forrás: Jobbik

Jakab újabb zsidó viccen röhögött

Színpadra szólítom a nemzeti média nagy alakját”a Hír TV szerint ezekkel a szavakkal konferálta fel Pörzse Sándor országgyűlési képviselőt Jakab Péter, a Jobbik miskolci elnöke egy 2010-es kampányrendezvényen. Vona Gábor bizalmasa két témát tartott fontosnak az önkormányzati választás hajrájában: a zsidókérdést és a cigánykérdést. „Két kérdést nem lehet megkerülni, a zsidókérdést és a cigánykérdést, ha ezt a két kérdést a politika megkerüli, akkor az én gyerekem, az ön gyereke helyett Rosenstein gyerek fog állást kapni 15 év múlva” – fogalmazott akkor Pörzse, Jakab Péter pedig a beszéd végén mosolygott a szavain, amikor arról beszélt, Magyarország a magyaroké, majd megismételte, hogy a Rosensteinek nem vehetik el a magyarok helyét.

A DK ismét mentegeti a Jobbikot

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció képviselője kedden a parlamentben tartott sajtótájékoztatót, amelynek a végén megkérdezték tőle, mit szól ahhoz, hogy Jakabról előkerült egy felvétel, amelyen arról beszél, a homoszexuálisok aberráltak. A következő jött ki a Gyurcsány-párti politikusból: „Ne haragudjon, de az önök hazugsággyárából naponta kerülnek elő ilyenek. Általában az az álláspontunk, hogy nem tartunk elfogadhatónak semmilyen olyan kijelentést, amely valamelyik csoportot megbélyegez. Ugyanakkor a kormánypárt meg van ijedve, hogy az ellenzéki pártok közösen keresik a technikai együttműködését annak, hogy megdöntsék ezt a rohadt rendszert.

Nem vagyok partner ebben a játékban.”

Arató azt sugallta, hogy a Jobbikkal nincsen semmi baj, hiszen a nácik a Mi Hazánk Mozgalomba távoztak. „A Jobbikon belül Dúró Dóra volt, aki a legsértőbb kijelentéseket tette a homoszexuálisokra, aki a náci Mi Hazánkban van” – hangsúlyozta a Jobbik-mentegető honatya, majd visszakérdezett, hogy mikori az idézet. Mikor megtudta, hogy 2010-es, akkor a következőképpen reagált.

Ennél erősebben még egyetlenegy ellenzéki politikus sem vette védelmébe az antiszemita Jobbikot, Arató konkrétan kimondta, hogy hiába az újabb és újabb botrányok, ez a párt már nem az a párt, mint a nyolc évvel ezelőtti.