Továbbra is tagja marad a Magyar Hang szerkesztőségében készülő Kötöttfogás című műsornak Pörzse Sándor, akiről kiderült, hogy korábban kirekesztő, antiszemita kijelentéseket tett.

„Két kérdést nem lehet megkerülni, a zsidókérdést és a cigánykérdést, ha ezt a két kérdést a politika megkerüli, akkor az én gyerekem, az Ön gyereke helyett Rosenstein gyerek fog állást kapni 15 év múlva" – fogalmazott Pörzse Sándor még 2010-ben Miskolcon.

Az akkor éppen jobbikos országgyűlési képviselő arról beszélt, Magyarország a magyaroké, majd megismételte, hogy "a Rosensteinek nem vehetik el a magyarok helyét".

Pörzse Sándor, miután befejezte jobbikos képviselői karrierjét, és még a Barikád című lapot is megszüntették alatta, a 180 fokos fordulatot vett Hír TV Szabadfogás című műsorának volt állandó vendége. 2018 augusztusától pedig a Magyar Hang szerkesztőségében felvett Kötöttfogás című műsor állandó vendége lett.

Most arról érdeklődtünk a Magyar Hang szerkesztőségétől, hogy a friss felvételek tükrében továbbra is számítanak-e Pörzse részvételére a műsorukban.

Pörzse marad a műsorban

A szerkesztőségtől többeket is megkerestünk, és a válaszokból egyértelműen kiderült, hogy továbbra is számítanak a kirekesztő gondolatairól ismert jobbikos képviselőre. A szerkesztőséget és a műsör szerkesztőit nem zavarja az antiszemita Pörzse részvétele a produkcióban.A főszerkesztőtől kapott hosszú válaszban végig egy másik tévével foglalkoztak, Pörzsétől egy fél mondattal sem határolódtak el. Tehát mindenféle következmények nélkül maradt az antiszemita beszéd annál a lapnál, amely hosszú hónapok óta dolgozik a teljes ellenzéki egység megvalósulásán.