Több millió migráns érkezett Európába Juncker idején

2019.02.20. 22:25

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint nem tekinthető sikeresnek Jean-Claude Juncker tevékenysége az Európai Bizottság elnökeként, mivel az ő időszakában több millió illegális bevándorló érkezett az Európai Unióba, meggyengítve az unió biztonsági helyzetét. Ráadásul Nagy-Britannia is távozik az EU-ból.

Bakondi György ezt arra reagálva közölte az M1 aktuális csatornán szerdán, hogy Jean-Claude Juncker szerint a Fideszt ki kellene zárni az Európai Néppártból. Szerinte a luxemburgi politikus véleménye "nem irányadó".

Hangsúlyozta: abban bíznak, hogy a májusi európai parlamenti választások után az új testület eléri a közbiztonságra, Európa kulturális jövőjére nagyon káros folyamatok megállítását. A legújabb kampánnyal a magyar kormány célja, hogy minden magyar állampolgár részletesen megismerhesse, mi készül Brüsszelben. Ezek egy része határozat formájában is megjelent, bár letagadták - fűzte hozzá, utalva a civil szervezeteknek juttatandó nagyobb támogatásokra és az úgynevezett migránsvízumra.

Bakondi György véleménye szerint az elmúlt hónapok brüsszeli erőfeszítései abba az irányba mutatnak, hogy szankcionálni akarják, ha egy ország szembeszáll a liberális politikával és a bevándorlásra vonatkozó Soros-tervvel. Ezt politikai nyomásgyakorlásnak nevezte.

Az új kormányzati tájékoztató kampány plakátjain Soros György magyar-amerikai üzletember és Jean-Claude Juncker fényképe látható a következő szöveggel: Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást.