Újabb baki, Karácsony sem tud helyesen írni

Karácsony Gergely szavaz, Választás 2018
Budapest, 2018. április 8. Karácsony Gergely nyilatkozik a sajtó munkatársainak, miután szavazott a zuglói Örökzöld Óvodában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Dolgozószobájából, vagy dolgozószobályából - vajon melyik a helyes? Zugló vezetőjének nem sikerült eltalálnia a helyes megoldást, tovább mélyült az ellenzéki politikusok és a magyar helyesírási szabályzat konfliktusa.
Vágólapra másolva!

Ez most már biztos: végérvényesen, tömeges helytelenírási hangulat uralkodott el az ellenzéki politikusok körében. Ez az alattomos állapot odavezetett, hogy a Jobbik náci bűneit mentegető Karácsony Gergelynek sem sikerült eltalálnia, hogy szimpla j-vel, vagy a kicsit kacskaringósabb ly-nal kell írni azt a lehetetlenül nehéz szót, hogy "dolgozószobájából". A Budapest vezetésére törő politikus a rosszabbik utat választotta, és a következőket gépelte be közösségi oldalán:

Forrás: Origo

Fejlemény: azóta sikerült javítani az apróbb malőrt, és helyesen szerepel a dolgozószobájából szó Karácsony kormánykritikus posztjában.

Nem Karácsony volt az egyetlen ellenzéki politikus, akinek meggyűlt a baja az LY vagy J problémával, hétfőn két szocialista politikus, Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó állt ki a

Képviselőkbe folytani a szót illendő?

feliratú, nagysikerű A4-es lapokkal tiltakozni az Országgyűlés Mentelmi bizottsága elé. Korábban a Jobbik mutatta be, hogy nincsen könnyű élete a negyedik osztályosoknak, hiszen a JELNETKEZNI felhívással igyekeztek soraikba csábítani új tagokat.