Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna vendége volt csütörtökön, ahol elmondta, hogy a károsanyag-kibocsátás mellőzésére törekedve egyre inkább felértékelődik a nukleáris energia a világon, ezért is fontos hangsúlyozni, hogy a Paksi Atomerőmű szinte nullaszázalékos károsanyag-kibocsátás mellett termeli a legtöbb villamos energiát Magyarországon.

A kommunikációs igazgató azt is elmondta, hogy több országban nyilvánvalóvá vált, hogy a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében új alternatívákat kell találni. Kiemelte, hogy a Paksi Atomerőmű szinte nullaszázalékos károsanyag-kibocsátás mellett termeli a legtöbb villamos energiát Magyarországon.

A Paksi AtomerőműFotó: Mudra László - Origo

Kiemelten fontos az ellátásbiztonság

Kovács Antal hangsúlyozta, hogy az atomerőmű az ország ellátásbiztonságának szempontjából kiemelten fontos szerepet tölt be, hiszen a teljes magyar fogyasztás 33 százalékát biztosítja, ez azt jelenti, hogy a teljes magyar lakosságot, a kórházakat illetve a közüzemeket el tudja látni villamos energiával. Továbbá készletei révén az atomerőmű egy szállítási nehézséget okozó nemzetközi konfliktus esetén két évig el tudja látni villamos energiával az egész magyar lakosságot.