Példátlan a magyar családtámogatási rendszer

HARRACH Péter; KOCSIS Máté
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője
Vágólapra másolva!
Az ellenzéki képviselők minősíthetetlen viselkedéséről, az Európában példátlan családtámogatási rendszerről, valamit a közelgő európai uniós és helyhatósági választásról fejtette ki véleményét Kocsis Máté a Figyelőnek adott interjújában.
Vágólapra másolva!

A Fidesz frakcióvezetője szerint a sorozatos kudarcok miatt mind az ellenzéki képviselők, mind az ellenzéki újságírók súlyos szereptévesztésben vannak, az ellenzéki újságírók vitatkoznak a kormánypárti politikusokkal, amíg az ellenzéki képviselők élő közvetítéseket tartanak a közösségi oldalaikon.

Kocsis Máté a magyar családtámogatási rendszerrel kapcsolatban elmondta:

Európában még egyetlen ország sem fordította a költségvetésének ekkora hányadát a családok megsegítésére.

A frakcióvezető azt is hozzátette, hogy a családokról szóló nemzeti konzultáció során 1 300 000-an támogatóan nyilatkoztak a kormány terveiről, ezzel felhatalmazva őket a végrehajtásra.

A közelgő választásokról

Az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban Kocsis Máté kiemelte, hogy amióta Magyarország az unió tagja, még nem volt ekkora a tétje az EP-választásnak.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az őszi önkormányzati választásról pedig úgy nyilatkozott, hogy a Fidesz-KDNP egyetlen választást sem vesz félvállról, most sem lesz ez másképp.

A választók bizalmát ki kell érdemelni, ami nem könnyű feladat.

Sok helyen jól bevált polgármesterekkel indulnak a választáson – tette hozzá.