Pásztor Anna nem félt elmenni a tárgyalásra, ahol zaklatóját hallgatták meg

Pásztor Anna zaklatójának tárgyalása
Az énekesnő tudja, hogy nem tehet József haláláról, mégis borzasztóan nyomasztja a bűntudat.
Vágólapra másolva!
Pásztor Anna zaklatója nem csak leveleket küldött, az egyik tavaly augusztusi koncertre egy késsel ment el.Előtte azt írta Pásztor Annának, hogy ott fogja leszúrni. A koncert után elfogták a biztonsági őrök, ma pedig bíróság elé állt. Videóhívással hallgatták meg, Pásztor Anna pedig személyesen ment el a tárgyalásra. Utóbbi beszélt az Origónak a tárgyalás után arról is, hogy semmi sem lesz olyan, mint előtte.
Vágólapra másolva!

Az Anna and the Barbies énekesnőjét, Pásztor Annát egy fanatikus rajongója meg akarta késelni a tavaly augusztusi koncertjükön, a Budapest Parkban a vád szerint. Az énekesnő akkor egy videóban osztotta meg a történteket. Először csak Facebookon írogatott neki üzeneteket a szlovák férfi. Azokban rendszeresen szerelmet vallott az énekesnőnek, aki – mint mindenki másnak – válaszolt a férfi üzeneteire. Amikor a férfi már fanatikussá vált, Pásztor Anna megkérte, hogy hagyja őt békén, mert kétgyerekes anyaként nem akar senkivel sem kapcsolatot létesíteni. Sőt, így tett az énekesnő párja is. De a zaklató nem értette meg, ezért Pásztor Anna letiltotta őt a közösségi oldalon. Ezután másik négy profilról írogatott neki. Többször elmondta, hogy beteljesíti majd a szerelmét, és meg is fenyegette az énekesnőt.

A nő családtagjait és a zenekar tagjait is azzal fenyegette a férfi, hogy egyesével öli meg őket.

Összesen 196 oldalnyi levelezést mentettek le Anna Facebookjából.

A 40 éves férfi aztán – egyik korábbi üzenetében írt fenyegetésének megfelelően – cipőjébe kést rejtett, és úgy ment el az együttes tavaly augusztusi koncertjére a Budapest Parkba. Az volt a terve, hogy bosszút áll viszonzatlan szerelméért, és a késsel megszurkálja a népszerű énekesnőt.

A zenekar menedzsere telerakta a Budapest Parkot a zaklató fényképével, így könnyen felismerhették. És fel is ismerték közel 5000 ember közül a biztonsági őrök az augusztusi koncerten.

Feltartóztatták a férfit, míg a rendőrök a helyszínre nem értek, és el nem fogták.

Nem sokkal később vádat emeltek a fanatikus zaklató ellen. A férfit vizsgáló igazságügyi elmeorvos megállapította, hogy szexmániás, és különös vágyat érez az iránt, hogy sztárokkal feküdjön le.

Január 11-én elkezdődött a zaklató elleni per a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az előkészítő ülésen azonban arra hivatkoztak, hogy a férfi nem beszámítható.

A tárgyalás ma folytatódott. A börtönből távmeghallgatásban tett vallomást. A férfi végig azt állította, hogy ő soha nem akart bántani senkit, és csupán a szerelmét akarta bizonyítani az énekesnőnek.


Majd hozzátette:

„Nagyon nehezén napok vannak mögöttem, nem érzem jól magam, kicsit nehezen beszélek.”

A félreérthető, fenyegető üzeneteket pedig azzal magyarázta, hogy azok csak szójátékok voltak. A bíró már a tárgyalás elején felolvasta az egyik ilyen üzenetet:

„Törölj csak ki, sorra veszem a zenekart, szerzek szövetségeset, megindul az ostrom, megkeresem a hét torony gyenge pontját. Kapsz három óra gondolkodási időt...”

Erre a férfi egyszerűen csak azt válaszolta, hogy játéknak gondolja.


– erre pedig már azt mondta a férfi, hogy egy játékos szexuális utalásnak szánta.

Szerinte nem volt egyértelmű, hogy az énekesnő nem kér belőle. Azt, hogy miért vitt magával kést a koncertre, azzal magyarázta, hogy a szórakozóhelyen kívül akarta hagyni, de mivel a nagyapjától kapta, inkább a cipőjébe rejtette a 6 centis svájci bicskát. Amikor kifele menet elfogták a biztonságiak, és megkérdezték tőle, hogy van-e nála szúró-vágó eszköz, azt mondta, hogy nincs. Ezután találták meg nála a kést.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi a koncert alatt fehér ruhájából feketébe öltözött át, és az őrök már a kijáratnál állították meg. Azt mondta, hogy azért vette át a ruháit, mert egyrészt melege volt, másrészt pedig – mivel ő egy életutazó – a szomorúságát és a gyászát szerette volna kimutatni. A koncerten pedig utoljára szemébe akart nézni az énekesnőnek, akitől szerinte – még a Facebook-profilja letiltása mellett – nem kapott tiszta választ. Csak a fogdában fogta fel igazán, amikor a rendőrök azt mondták neki, hogy nem méltó Pásztor Annához. De egészen addig azt gondolta, hogy kapcsolat alakulhat köztük.

A fenyegető üzenetek között sok teljesen érthetetlen is volt, mint például:

„Legközelebb, ha a sátán emlékeztet a múltadra, emlékeztesd a jövőjére.”

Szerinte ebben semmi kivetnivaló nincs, hiszen azt jelenti, hogy ha rossz a múlt, akkor küzdeni kell
a jóért.

A bíróságra Pásztor Anna személyesen ment el. Azzal kezdte, hogy elmondja, minden rajongójának szívesen válaszolt.


Azt is hozzáteszi, hogy kötelességének tartja, hogy ezeket az embereket kiszolgálja. Naponta válaszol személyesen a rajongói üzenetekre, éjjelente, amikor a családja már alszik.

Pásztor Anna Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az énekesnő a tárgyaláson elmondta, hogy a férfi 2017. november 26-án írt neki először, akkor még kedvesen. Amikor Pásztor Anna szóvá tette, hogy a férfiról nincsen kép a profilján, az hosszasan taglalta, hogy ő az ég lénye. Majd több nyomasztó üzenetet is felolvasott, amit a férfitól kapott:

„Még írok egy vicceset: Pásztor Anna sokszor elmondta, lehetetlen vagyok. Azt hiszi.”

„Lépni kéne, babám, nem gondolod?”

„Közelebb költözök Budapesthez, szűkül a kör.”

„...akkor fogok lépni, amikor nem számítasz rá.”

„Visszavonulót fújok, ha békét akarsz, készülj a háborúra. Szerzek szövetségeseket, innen nincs visszatáncolás.”

Mindezek mellett többször is elküldte a nőnek József Attila Tiszta szívvel című versét. Volt, hogy egy üdítős üveget, egy túrórudit és mindezek mellett vércseppeket ábrázoló képet küldött az énekesnőnek. Ahogy több elpusztult állat képét is.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Volt, hogy egy macskát, máskor pedig egy széttrancsírozott nyulat.

Ez azért is félelmetes, mert az énekesnőre utalt vele.


Ráadásul az egyik budapesti koncertjükön valaki a közönség közül hozzávágott egy répát az énekesnőhöz.

„Így volt minden, ahogy Anna mondja, de csak a jó szándék és a szeretet vezérelt. Képletesen gondoltam mindent, higgye el nekem. A kés egy fatális véletlen! Én vagyok mindennek az oka” – mondta ezután a zaklató, majd bocsánatot kért az énekesnőtől.

Ezután a zenekar menedzserét is meghallgatták tanúként, aki szintén olvasta az üzeneteket.


Egyszer külön neki is küldött üzenetet, amit később vett észre, az is nyomasztó üzenet volt, de nem reagált rá.

Pásztor Anna és menedzsere Fotó: Csudai Sándor - Origo

A menedszer elmondta azt is, hogy a rajongók rendszeresen keresik fel, de egészen más stílusban:

„Egészen más jellegű zaklatás, mint bármilyen rajongói megkeresés. Bántó és kényelmetlen helyzetbe hozó folyamatos, egyoldalú levelezés volt.”

Miután több üzenetet újra sorra vettek, a bíró azt a döntést hozta, hogy a zaklatáson túlmenően

emberölés előkészületének minősülhet az ügy, ezért az átkerült a fővárosi törvényszékhez.

A tárgyalás után Pásztor Anna az Origónak elmondta, hogy mivel egy rockzenekar élén van, ezzel mindenféle nehézség is jár.

Hozzátette, nagyon szomorú, amiért vissza kell vennie a rajongókkal való kapcsolattartásból, hogy már nem ugrálhat be közéjük egy-egy koncerten.

„Az énemnek egy része veszik el azzal, hogy nem tudok annyira közvetlen lenni és annyira barátságos és testvéries, mint amilyen szoktam lenni.”

Pásztor Anna Fotó: Csudai Sándor - Origo

De arról is beszél, hogy ha most egy másik fejezet következik, akkor nem lesz annyira külsőséges, és befelé figyel, újabb értékeket kihozva magából.