Fagyos hétvégénk lesz!

2019.02.22. 06:12

Reggelente akár mínusz tíz is lehet, de napközben se melegszik fel nagyon a levegő a következő napokban a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. Eközben az Országos Meteorológiai Szolgálat szinte az egész országra figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt.

Komárom-Esztergom és Fejér megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Délelőtt előbb északkeleten, majd a Dunántúlon egyre nagyobb területen viharossá fokozódik a szél. Helyenként 80 kilométer/óránál erősebb széllökések is előfordulhatnak. A szél tartós gyengülése a késő esti óráktól várható. Szombaton veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Ma

Délelőttig többfelé várható eső, zápor, majd ÉK felől csökken a felhőzet, de a középső tájakon kora délutánig előfordulhat csapadék. A viharossá fokozódó ÉK-i, É-i széllel fagyos levegő zúdul hazánk térségbe: dél körül még +10°C lehet, estére azonban fagypont köré süllyed a hőmérséklet.

Hétvége
Sok napsütésre, friss, tiszta, de fagyos időre számíthatunk. Reggelente -10 és -3, délutánonként 0 és +5°C valószínű.

Hétfő, kedd
Változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Melegedés kezdődik, hétfőn +5, kedden már +9 fok körüli értékeket mérhetünk.

A folytatásban
Tovább erősödhet a nappali felmelegedés, kora tavaszi idő köszönthet be 10-16°C körüli maximumokkal.