Kicsavart fák, letört ágak miatt riasztják a tűzoltókat az ország északkeleti részén

2019.02.22. 13:24

Károkat okoz az erős szél Magyarország északkeleti részén, sok helyen az elektromos vezetékeket is leszakították az ágak. 

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője elmondta, hogy az erős szél elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében okoz gondot, de a szokásosnál több ilyen riasztás érkezik Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyéből is.

Tiszaújváros és Sajószöged között a 35-ös főúton, és Miskolcon a Kisfaludy Károly utcában kidőlt fa akadályozta a közlekedést. Sárospatakon a Petőfi Sándor utcában és Debrecenben a Mezőgazdász utcában elektromos vezetékre esett egy-egy letört faág – tájékoztatott a helyettes szóvivő.

Tudatta, Tiszavasváriban a Petőfi utcában egy faoszlop dőlt a villanyvezetékre, Vásárosnaményban a Beregszászi úton pedig a fürdő tetejét bontotta meg a szél.

Országszerte viharos szélre figyelmeztetnek 

Komárom-Esztergom és Fejér megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Délelőtt előbb északkeleten, majd a Dunántúlon egyre nagyobb területen viharossá fokozódik a szél. Helyenként 80 kilométer/óránál erősebb széllökések is előfordulhatnak.

A szél tartós gyengülése a késő esti óráktól várható. Szombaton veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.