Brüsszel a magyar határvédelemre nem, de a Soros-szervezeteknek ad pénzt

Hercegszántói határkerítés.
Hercegszántói határkerítés.
Vágólapra másolva!
Brüsszel másfél éve tett ígéretével ellentétben még mindig nem adott egyetlen fillért sem a magyar határvédelemre, miközben a bevándorlást támogató Soros-szervezeteket bőkezűen támogatja – mondta Hollik István kormányszóvivő szombaton Budapesten.
Vágólapra másolva!

Hollik István emlékeztetett, a magyar miniszterelnök 2017 őszén levélben kérte az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert, hogy Brüsszel 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelem addigi költségeihez, mivel Magyarország nemcsak saját, hanem az Európai Unió külső határait is védi.

A határvédelmi költségek a kérelem benyújtásakor több mint 270 milliárd forintra rúgtak,

ez az összeg pedig azóta emelkedett – tette hozzá.

A kormányszóvivő elmondta azt is, Brüsszel hosszú levelezés után először a magyar költségek egyharmadát hagyta jóvá, és ígéretet tett azok kifizetésére, majd később ezt visszavonta, és

csak a költségek mintegy tizedét ismerte el, de a mai napig egyetlen fillért sem fizetett.

A brüsszeli bizottság lassan két éve húzza az időt, keresi a kifogásokat, célja pedig, hogy ezeket a pénzeket ne fizesse ki Magyarországnak - fogalmazott Hollik István.

Határkerítés Hercegszántó térségében Forrás: police.hu

Kiemelte, a magyar kormány arra az európai szolidaritásra hivatkozva szeretné elérni a magyar határvédelmi költségek felének megtérítését, amelyre a brüsszeli politikusok folyamatosan hivatkoznak.

Úgy látszik, nem volt hiábavaló, hogy közel negyvenszer látogatták meg a Soros-szervezetek az Európai Bizottság különböző vezetőit és biztosait - mondta a kormányszóvivő.

Felidézte továbbá, hogy az Európai Parlament idén januárban fogadta el azt a jelentést, amely szerint

a következő hét évben megháromszoroznák a Soros-szervezetek támogatását,

így azok még több migránst tudnának behozni Európába. Mi ezt elfogadhatatlannak tartjuk - jelentette ki, hozzátéve, hogy Brüsszel legitimitása gyenge lábakon áll, ezért nem kellene közvetlenül civil szervezeteket támogatnia, azt meg tudják tenni a nemzetállamok.

A magyar kabinet az európai szolidaritás jegyében elvárja, hogy Brüsszel fizesse meg az általa is elismert magyar határvédelmi költségeket.

Hollik István kérdésekre válaszolva elmondta, a bevándorláspárti politikusok bevándorlók behozatalával gyarapítanák Magyarország népességét, nem pedig családpolitikai intézkedésekkel, ahogy a kormány. A magyar kabinet ugyanis mindent megtesz a családok megerősítésért, azért, hogy a gyermekvállalás ne jelentsen egyet a szegénységgel - közölte.

- válaszolta a kormányszóvivő a jobbikos Szávay István parlamenti helyét átvevő Bencsik János korábbi kijelentéseire vonatkozó kérdésre. A Jobbiknak semmi sem akadály, a hatalomért, pénzért mindenre képesek - mondta, majd megjegyezte, amennyiben a Jobbik következetes párt lenne, akkor Bencsik János mellett Gyöngyösi Márton sem lehetne már a tagjuk.