Előkészítő ülést tart kedden a Mohácsi Járásbíróság annak a férfinek az ügyében, akit közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolnak, miután bedrogozva több  balesetet is okozott, majd megütötte az őt ellátó mentőst. 

A vádirat szerint 2018 májusában a férfi többféle drogot fogyasztott, majd beült az autójába, Mohácson és nekiütközött egy előtte haladó autónak, ami nekicsapódott egy parkoló kocsinak. 

A vétlen sofőr mellett utazók közül ketten is megsérültek a balesetben.

A férfi viszont anélkül, hogy megállt volna segíteni, tovább hajtott és újra baleset okozott. Végül egy családi ház kapuja állította meg, amibe belecsapódott. A sofőr beszorult a roncsba, amiből a tűzoltók szabadították ki. Ugyanakkor itt még nem ért véget az ámokfutása

Az egyik mentősre is rátámadt. Úgy megütötte, hogy földre esett és a szemüvege is eltört. 

Többször is megpróbált lábra állni a férfi, de nem sikerült neki, ezért mentőhelikopter vitte a pécsi sebészeti klinikára.

A bedrogozott sofőrt a rendőröknek meg kellett bilincselniük. Autójából előkerült egy gáz-riasztófegyver. Őrizetbe vették. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak ellene eljárást.

A férfit egyébként zsarolással és más bűncselekményekkel is vádolják, és pénteken tárgyalják az ügyét, Pécsett.