Szakított vele a barátnője, ezért gyilkolhatott egy férfi Kajárpécen

2019.02.25. 18:46

A Kajárpécen meggyilkolt 27 éves nő mellett a 10 hónapos gyereke is ott volt, amikor nyakon szúrták. A helyiek szerint a volt élettársa azért végzett Piroskával, mert nem tudta feldolgozni a szakításukat. A gyereket kórházba vitték, és valószínűleg a nagyszüleihez kerül majd a kivizsgálása után. A helyszínen jártunk.

Még hétfő este is helyszínelnek a rendőrök Kajárpéc központjához közel, egy csendes utcában. A helyiek nem értik, hogyan történhetett ilyen az álmos kis faluban, ráadásul pont ezzel a fiatal asszonnyal.

Nem értjük, mi történhetett, Piroska egy végtelenül rendes, csendes nő volt, nem ártott senkinek. Miért mindig az ilyenekkel történik ilyen szörnyűség? – kesereg egy idős asszony, aki éppen a házuk előtt beszélget a gyilkosságról az egyik ismerősével, amikor odaérünk. 

Fotó: Polyák Attila - Origo

Én ugyanezt tenném azzal is, aki meggyilkolta. Ha ő ilyet megtehetett, vele miért ne lehetne megtenni?

– teszi hozzá a másik asszony.

A volt barát lehet a gyilkos

A 27 éves Piroska két hete költözött vissza Kajárpécre, szülőfalujába, hogy új életet kezdjen. Több helyi szerint korábban Győrben lakott albérletben egy férfival együtt. 

Úgy tudjuk, hogy a volt élettársa gyilkolta meg. Nem tudta elfogadni, hogy szakítottak, és Piroska visszaköltözött ide a gyerekével

– mondja egy helyi asszony, aki szintén arról beszél, hogy Piroska kedves és visszahúzódó nő volt. Miután szakítottak élettársával, a fiatal nő azon gondolkozott, hogy a szüleinél húzza meg magát, de mivel ők egy kis házban élnek, inkább kivett egy albérletet.

Két órán belül elfogták a gyilkostForrás: Police.hu

A gyerek is ott volt a gyilkosság pillanatában

Az a férfi találta meg a nő holttestét, akitől a lakást bérelte. Ő hívta reggel a rendőrséget.

 Mi először azt hittük, hogy a férfihoz jöttek ki, ő már idős, sűrűn jönnek hozzá a mentők. Nem is gondoltunk arra, hogy a nővel történt valami

– mondja az egyik szomszéd, aki szerint Piroskának a 10 hónapos kisfia is a házban volt, amikor meggyilkolták.

Ebben a faluban történt a brutális támadásFotó: Polyák Attila - Origo

A kisfiút elvitték a mentők, hogy kivizsgálják, úgy tudom, hogy neki nem lett baja. Piroska anyja vele ment a kórházba, szerintem hozzájuk fog kerülni a gyerek– teszi hozzá a nő, aki szintén nehezen fogadja el, hogy gyilkosság történt a faluban.

Nyakon szúrták a 27 éves nőt

Ahogy azt korábban megírtuk, hétfőn reggel indultak el a helyszínelők és nyomozók a házhoz, ahol a nő meghalt.

A gyilkos eszköz egy helyszínelő kezébenForrás: Police.hu

Az már a helyszínen látszott, hogy a 27 éves nőt nyakon szúrták.

A rendőrség a bejelentés után két órán belül elfogta azt a 29 éves férfit, akit a gyilkossággal gyanúsítanak.