Rokona parkolási igazolványát használta egy budapesti asszony

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Főügyészség szerint az utóbbi időben egyre többen élnek vissza rokonaik parkolókártyájával. Így tett az az asszony is, akit gyorsított eljárásban ítéltek el. 
Vágólapra másolva!

A 61 éves nő február 4-én, délelőtt egy fizetős parkolóhelyre parkolt a budapesti Tartsay Vilmos utcában. Fizetni azonban nem akart a parkolásért, ezért berakta a szélvédő mögé egyik hozzátartozója parkolási igazolványát, majd kiszállt a kocsiból.

Körülbelül húsz perc múlva visszatért az autóhoz, ahol rendőrök várták, mivel nem volt joga használni a parkolási igazolványt.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség az asszonyt közokirat-hamisítás miatt – gyorsított eljárásban – bíróság elé állította.

A nőt a bíróság 120 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte. Az ügyészség azonban súlyosbításért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Nem ő az egyetlen, aki visszaélt családtagja parkolókártyájával. A Fővárosi Főügyészség szerint az utóbbi időben egyre többen használják úgy ezeket az iratokat, hogy nem szállítják az adott családtagot. Éppen ezért az ügyészség felhívja a figyelmet arra, hogy a más nevére szóló valódi közokirat jogosultság hiányában történő felhasználása is bűncselekménynek számít.