Volner János: A Jobbikban már jóformán csak aknák maradtak

Volner János
Hódmezővásárhely, 2018. március 11. Volner János, a Jobbik alelnöke sajtótájékoztatót tart hódmezővásárhelyi kampányútja keretében 2018. március 11-én. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy tavaly októberben még tagadta a Jobbik, hogy összefogna a baloldallal, most már teljesen egyértelmű az összeborulás, hiszen az önkormányzati választásokra is együtt készülnek –fogalmazott Volner János a PestiSrácoknak adott interjújában. A Mi Hazánk Mozgalom politikusa kiemelte: aki a bevándorláspárti erőkkel összefog, az maga is bevándorláspárti.
Vágólapra másolva!

Volner János egészen biztos benne, hogy az együttműködés a baloldal és a Jobbik között létrejön hozzátéve: hogy amikor őt tavaly októberben kizárták a pártból, még tagadta a Jobbik az esetleges összefogást a baloldallal, holott akkor már nyíltan beszéltek erről a párton belül.

–mondta, hozzátéve: az önkormányzati választásra már közös listával készülnek.

Volner János Forrás: MTI/Rosta Tibor

Volner János szerint a baloldal nem szeretne együttműködni a Jobbikkal, de a közös zsákmány érdekében ez meg fog történni. A volt jobbikos politikus a rablókhoz hasonlította az ellenzéket, mint fogalmazott:

Volner szerint volt pártja teljesen reménytelen helyzetbe került, végképp a balliberális erők martaléka lett, látható az, hogy a bevándorláspárti baloldallal fogtak össze. Arra a kérdésre, hogy a Jobbikból teljesen kiveszett a nemzeti jelleg Volner azt mondta, hogy ebben mindenki egészen biztos lehet példaként említve, hogy az európai baloldal és az európai liberálisok mindenhol bevándorlás pártiak. .

–tette hozzá Volner, kiemelve a Jobbikból a párt elnökhelyettesét, Gyöngyösi Mártont, aki nemrégiben azt mondta, hogy akik Európát kerítéssel igyekeznek megvédeni, azok demagógok és populisták.

Arra a felvetésre, hogy a Jobbik azt kommunikálja, hogy egyre erősebb és egyre többen vannak Volner úgy reagált, hogy:

Emlékeztetve arra, hogy korábban Z. Kárpát Dániel és Farkas Gergely korábban kiszivárgott hanganyagából kiderült, hogy miközben maguk sem hiszik el azt, hogy növekszik a taglétszám és tisztában vannak azzal, hogy szétesett a Jobbik, ennek pont az ellenkezőjét kommunikálják, de a közvélemény kutatások is ellentmondanak nekik.

Volner a zsidókat, cigányokat becsmérlő hanganyagokkal kapcsolatban elmondta, hogy véleménye szerint a Jobbikban már jóformán csak aknák maradtak.