Az európai bürokraták mind bevándorláspártiak

2019.02.26. 09:46

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt, ahol arról beszélt, hogy az európai bürokraták mindent megtesznek, hogy bevándorláspárti álláspontjuk érvényesüljön. Akár a fejlesztési támogatásokat és többszázezer eurós büntetést is kiszabnak, ha érdekük úgy kívánja. 

Kovács Zoltán szerint az európai bürokraták - akárhogy tagadják - bevándorláspárti álláspontot képviselnek, és ha a tagállamok jelentős része nem is ért velük egyet, mindent megtesznek, hogy álláspontjuk érvényesüljön, sőt, meg is büntetik azokat az országokat, amelyek nem értenek velük egyet.

Például megvonják a fejlesztési támogatásokat és 270 ezer eurós büntetést szabnak ki rájuk.

Hárman a brüsszeli bevándorláspártiak közül: Jean-Claude Juncker (b), Federica Mogherini és Frans Timmermans (j).Forrás: AFP/Frederick Florin

Az államtitkár elmondta azt is, hogy az Európai Bizottság és egyes képviselőinek reakciója arról árulkodik, hogy Magyarország a tájékoztatási kampányban olyan témákat érintett, amelyek valósak.

Szerinte nem igaz, hogy az Európai Bizottság csak a tagállamokkal hoz döntést, ugyanis nem minden döntéshez van szüksége az Európai Tanács jóváhagyására és az egyes tagállamok egyetértésére. Ahogy fogalmazott, a bizottság ezeket a kiskapukat kihasználja, és befolyásolja a migráció alakulását. Kovács Zoltán végül hozzátette: az európai bürokraták a migránskártyákra eddig több mint 110 millió eurót fordítottak, idén januárban pedig hatvanezer embernek utaltak pénzt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK