Csak a világ egyik legdrágább gyógyszere segíthet egy magyar kislánynak

2019.02.27. 16:57

Saját zsebből, illetve jótékonysági rendezvények szervezésével próbálják összegyűjteni a közel százmillió forintnyi összeget, ami Noémi gyógyulásához szükséges. Eddig több, mint hetvenmillió forintot gyűjtöttek össze a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kétegyházi kislánynak.

Noémi csak akkor maradhat életben, ha megkapja a világ egyik legdrágább legdrágább gyógyszerét, az Amerikában gyártott Spinrazát, amiből több dózis kell a gyógyuláshoz. A kislány családja nem vesztette el a reményt, és az eddig beérkezett összeg miatt bíznak abban, hogy a Noémi egyszer újra egészséges lesz. 

Dr. Seres Ábel, Noémi nagybátyja, aki alapítványt hozott létre a kislány gyógyulásáért, nagyon hálás az eddigi felajánlásokért. 

Szeretnénk őszinte hálánkat kifejezni, példás összefogásról tett tanúbizonyságot az ország– mondta a Beolnak, majd hozzátette azt, hogy amit eddig elértek, az csak a kezdet, még hosszú az út Noémi gyógyulásáig, és továbbra is bíznak az emberek segítségében.Az eddig beérkezett összeg kevés a kezelés elindításához, csak az első kezelés kerül ennyibe. A család már megkezdte a tárgyalást a gyógyszer gyártójával. 

Tájékozódtunk a gyógyszer beszerzésének lehetőségéről a gyártó amerikai cégnél, és pozitívak a visszajelzések. Kapcsolatban vagyunk egy római klinikával is, ahol szintén a beszerzésben segíthetnek, tőlük egyelőre még választ várunk  - mondta el Dr. Seres Ábel.

Megemlítette azt is, hogy a legideálisabb az lenne, ha az egészségbiztosító fizetni tudná a kislány kezelésének költségeit. Noémi édesanyja, Seres Klaudia kérelmet nyújtott be a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz és azt reméli, hogy pár héten belül értesítik őket a döntésről és pozitív választ kapnak. 

A magánszemélyek és cégek felajánlásai mellett még számos módon próbálják megkönnyíteni a gyűjtést, több településen tettek ki gyűjtődobozokat, illetve Kétegyházán, Eleken és Gyulán egyre több jótékonysági programot szerveznek, aminek a bevételéből Noémit szeretnék támogatni. 

Ezen kívül két megyei általános iskola 1-1 osztálya is részt vesz a gyűjtésben. Az eleki Dr. Mester György Általános Iskola 4.a osztálya az osztálypénzük egy részét ajánlotta fel Noémi kezeléseire, a gyulai román általános iskola 2.b osztálya pedig ceruzavásárt rendezett, hogy a bevételt a kislány alapítványának számlájára utalhassák. 

Lakatos Levente kortárs író és blogger saját maga is szervezett gyűjtést a kislánynak, minden rajongóját arra buzdítja, hogy támogassák Noémi gyógyulását. Ennek hatására több mint 700 ezer forint érkezett a követőktől. Több Békés megyei szórakozóhelyen és étteremben pedig Noémi egészségére fogyaszthatnak a vendégek a pénteki napokon, a bevétel egy részét a kislány számlájára utalják el. 

A Noémi gyógyulásáért létrehozott alapítvány számlaszáma: OTP 11733027-28360616 (közlemény: Dicsa Noémi).

KAPCSOLÓDÓ CIKK