Dobrev Klára lehazudja a bevándorláspárti terveket

Dobrev Klára
Kecskemét, 2017. november 24. Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök felesége távozik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának épületéből Kecskeméten 2017. november 24-én. Az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t és az Altus Portfólió Kft. vezetőjét tanúként hallgatták meg a hárommilliárdos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba ügyében. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Dobrev Klára itthon lehazudja a bevándorláspárti terveket, miközben a Demokratikus Koalíció (DK) megszavazza azokat Brüsszelben – mondta Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatóján. A DK európai parlamenti listájának első helyére került Dobrev Klára szerint ugyanis egyáltalán nincsenek illegális migrációt támogató tervek és emberek. Nyilván nem ismeri a nemzeti konzultáció eredményeit.
Vágólapra másolva!

A Fidesz szerint Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP) listavezetője itthon lehazudja a bevándorláspárti terveket, de közben pártja EP-képviselői minden olyan javaslatot megszavaznak Brüsszelben, amelyek erősítik a bevándorlást.

Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy Dobrev Klára egy előző napi televíziós interjúban azt mondta, hogy nincsenek bevándorláspárti tervek és bevándorláspárti politikusok, illetve nincs olyan ember az Európai Unióban és a magyar politikában sem, aki az illegális migrációt támogatja. Hidvéghi Balázs azonban feltette a kérdést, hogy

ha Dobrev Klára szerint nincsenek bevándorláspárti tervek és bevándorláspárti politikusok, akkor hogyan reagál arra, hogy saját férje, Gyurcsány Ferenc szerint Magyarországnak kifejezetten javára válna, ha befogadná a bevándorlókat?

Dobrev Klára szerint nincsenek bevándorlást támogató tervek Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A kommunikációs igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy Soros György szerint az EU-nak legalább évi 1 millió menedékkérő befogadására kell berendezkednie, a brüsszeli vezetők pedig rendszeresen egyeztetnek Sorossal és hálózatával.

Migránsvízum, Menekültügyi Ügynökség, betelepítési kvóta

Hidvéghi Balázs felvetette, vajon Dobrev Klára hogyan értékeli, hogy

az Európai Parlament bevándorláspárti többsége - köztük a DK-s Niedermüller Péter és Molnár Csaba - 2018. december 11-én megszavazta a migránsvízumok bevezetéséről szóló európai parlamenti jelentést.

Emellett a DK-s Niedermüller Péter volt a kezdeményezője és jelentéstevője a Menekültügyi Ügynökség felállításáról szóló javaslatnak, amelyet az Európai Parlament LIBE bizottsága tavaly novemberben tárgyalt, és amely akár felülírhatná a tagállamok döntését a menekültügyi kérelmek elbírálásában.

Hidvéghi azt is felvetette, miszerint Dobrev Klára szerint nincsenek bevándorláspárti tervek és nincsenek bevándorláspárti politikusok,

de akkor hogy van az, hogy az Európai Parlament 2017 novemberében megszavazta a betelepítési kvótát a DK-s Niedermüller Péter és a többi magyar baloldali politikus támogatásával?

Ráadásul Gyurcsányék kifejezetten a kvóta mellett gyűjtöttek aláírást.

Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs biztosa idén januárban megerősítette, hogy kiszámítható és fenntartható mechanizmusra van szükség a bevándorlók elhelyezésében, míg Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke decemberben a kötelező betelepítési kvótamechanizmus elfogadásáról beszélt, "a bevándorláspártiak listavezetője", Frans Timmermans pedig szintén támogatja a kvótát.

A fideszes politikus szerint

Brüsszel arra készül, hogy meggyengítse a tagállamok határvédelmi jogát, és nincs kétség afelől, hogy a DK ezt örömmel támogatná, hiszen kezdettől a kerítés és a magyar határvédelem ellen van.

Felidézte, hogy Niedermüller Péter korábban kijelentette: lebontaná a kerítést, Gyurcsány Ferenc pedig személyesen tiltakozott a határkerítés építése ellen Röszkénél.

Hidvéghi Balázs úgy összegzett, miszerint Dobrev Klára tehát itthon "lehazudja" a bevándorláspárti terveket, de közben a pártja képviselői Brüsszelben minden olyan javaslatot megszavaznak, amely erősíti a bevándorlást.