Teljes a káosz a baloldali vezetésű Rákospalotán

Németh Angéla DK Demokratikus Koalíció
Vágólapra másolva!
Nem kapott többséget a baloldali vezetésű Rákospalotán a polgármester által beterjesztett 2019-es költségvetés. Budapest XV. kerületében a Demokratikus Koalíció által támogatott Németh Angéla polgármestersége eddig nem egy sikertörténet, pedig a városvezető korábban többmilliós jutalommal akarta kitüntetni magát. 
Vágólapra másolva!

Hosszas vita után nem fogadta el a képviselő-testület a XV. ker. önkormányzat költségvetését – mindez Pintér Gábor, Rákospalota fideszes választókerületi elnökének a bejegyzéséből derült ki. A politikus azt is írta, hogy a büdzsé nem adott volna választ a kerület problémáira: közintézményeink (bölcsőde, óvoda, egészségügyi intézmények), kerületi útjaink, köztisztaságunk állapotára. Amíg Németh Angéla vállalkozásfejlesztésre, kerékpárútra nem, addig polgármesteri jutalomra milliókat biztosított volna – tette hozzá.

A költségvetés elutasítása azért is furcsa, mivel a testületben a baloldalnak többsége van. Úgy látszik, komoly belső viszály alakult ki a különféle baloldali frakciók között, hogy egy ilyen jelentőségű ügyben visszadobták a tervezetet. Úgy tudjuk, hogy 10 képviselő támogatta a büdzsét, 4-en tartózkodtak és heten szavaztak ellene.

Németh Angéla polgármestersége nem egy sikertörténet, költségvetését is leszavazták Forrás: Facebook

Kétmilliós jutalom a semmire

Mint arról korábban beszámoltunk, Németh Angélát gyakorlatilag dróton rángatja Lamperth Mónika, a kerület jegyzője. A DK-közeli városvezetőt szeptemberben választották meg, de máris kétmillió forintos jutalommal lepte volna meg magát. Jellemző, hogy az ezzel kapcsolatos előterjesztést a korábbi jobbikos Bodó Miklós adta be, aki jelenleg a XV. kerületi önkormányzat pénzügyi és településfejlesztési bizottságának elnöke.

Az előterjesztésben Németh féléves polgármesteri munkáját jutalmazták volna, ám mindössze két hónapja volt polgármester a testületi ülés idején,

előtte csak alpolgármesterként járt el ilyen jogkörben. Vagyis, a Jobbik-Gyurcsány összefogás, a jobbikos hízelgés Gyurcsányéknak itt is elég könnyen tetten érhető.

Az esettel kapcsolatban egy videó is született, amit az egyik kerületi közéleti Facebook-oldal Money money money címen osztott meg.