Fidesz: Kifizetőhellyé tenné a XV. kerületet Gyurcsány volt minisztere

parlament, országgyűlés, Lamperth Mónika, MSZP
Vágólapra másolva!
A Demokratikus Koalíció kifizetőhelyévé tenné a XV. kerületet a Lamperth Mónika által beterjesztett, de kedden a baloldali képviselők által is leszavazott költségvetés – minderről Pintér Gábor, a Fidesz helyi frakcióvezetője és egyben választókerületi elnöke beszélt. A kerület polgármestere Németh Angéla korábban kétmilliós jutalmat akart magának megszavaztatni kéthavi munkáért.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a Fidesz-KDNP frakció, hanem a XV. kerület baloldali képviselőinek egy része is elutasította a Lamperth Mónika (Gyurcsány Ferenc egykori belügyminisztere, majd önkormányzati minisztere) jegyző által előkészített költségvetést, amellyel a Demokratikus Koalíció kifizetőhelyévé tennék a kerületet – így reagált Pintér Gábor, a Fidesz XV. kerületi frakcióvezetője és választókerületi elnöke arra, hogy a helyi testület nem tudta elfogadni a 2019-es költségvetést.

Pintér szerint a baloldali vezetés által elkészített költségvetés nem adott választ a kerület valós problémáira, a bölcsődék, óvodák és egészségügyi intézmények, valamint az utak, járdák állapotára és a kerület köztisztaságára.

Lamperth Mónika a problémák megoldása helyett bújtatott szerződésekkel és felesleges állásokkal a Demokratikus Koalíció kifizetőhelyévé tenné a kerületet

– tette hozzá. Németh Angéla polgármester pedig vállalkozásfejlesztésre, kerékpárutak építésére egy forintot sem, az önkormányzati intézmények felújítására pedig alig szánt volna valamit, ellenben saját jutalmára milliókat biztosított volna – mondta Pintér.

Nemet mondtak Lamperth Mónika költségvetési tervére a XV. kerületi képviselők Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Kétmilliós jutalmat akart Németh

Mint arról korábban beszámoltunk, Németh Angélát gyakorlatilag dróton rángatja Lamperth Mónika, a kerület jegyzője.

A DK-közeli városvezetőt szeptemberben választották meg, de máris kétmillió forintos jutalommal lepte volna meg magát.

Jellemző, hogy az ezzel kapcsolatos előterjesztést a korábbi jobbikos Bodó Miklós adta be, aki jelenleg a XV. kerületi önkormányzat pénzügyi és településfejlesztési bizottságának elnöke. Az előterjesztésben Németh féléves polgármesteri munkáját jutalmazták volna, ám mindössze két hónapja volt polgármester a testületi ülés idején, előtte csak alpolgármesterként járt el ilyen jogkörben. Vagyis, a Jobbik-Gyurcsány összefogás, a jobbikos hízelgés Gyurcsányéknak itt is elég könnyen tetten érhető.