A szexuális zaklatással vádolt vízilabdázók végig tudták, hogy ártatlanok

2019.03.01. 09:53

A két korábbi vízilabdázót, Kósz Zoltánt és Petőváry Zsoltot tavaly gyanúsította meg egy nő azzal, hogy többször is szexuálisan zaklatták a 13 éves lányát. Állítása szerint hónapokon keresztül molesztálták a lányt. A vízilabdázók végig kiálltak az ártatlanságuk mellett, és az elmúlt napokban kiderült, hogy valóban alaptalanok a vádak ellenük. Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó a Borsnak elmondta, hogy számukra nem volt kérdés az ártatlanságuk.

A rendőrség megszüntette a nyomozást a két volt válogatott vízilabdázó, Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt ügyében, miszerint hónapokon keresztül szexuálisan zaklattak egy 13 éves lányt. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, András Tamás a Borsnak elmondta, hogy a nyomozás közben nem találtak bűncselekményre utaló nyomokat, ezért az eljárást lezárták.

Forrás: MTI/Beliczay László

Mindig is bíztam az igazságszolgáltatásban. Számunkra nem volt kérdés, hogy ártatlanok vagyunk, ezért nem is tettünk különösebb lépéseket azért, hogy bizonyítsuk igazunkat"

– mondta a lapnak az olimpiai bajnok Kósz Zoltán, aki szeretne köszönetet mondani azoknak, akik bíztak bennük és végsőkig kitartottak mellettük.

A másik vízilabdázó, Petőváry Zsolt ügyvédje szerint ez az eset példátlan a magyar jog történetében.

Két hete könyörgök a rendőrségnek azért, hogy tudassák velem a tényállást, végül a Magyar Nemzet újságírójától tudtam meg, hogy mindkét volt vízilabdázót felmentették – mondta a jogász, majd hozzátette, hogy Petőváry Zsolt is örömmel fogadta a hírt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK