Dobrev Klára már arra készül, hogy a teljes ellenzék miniszterelnök-jelöltje legyen

2019.03.01. 20:52

A Médianéző Központ igazgatója szerint a Demokratikus Koalíció (DK) és európai parlamenti (EP) listavezetője, Dobrev Klára célja nem Brüsszel, hanem az, hogy Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő és pártelnök felesége legyen az összellenzéki miniszterelnök-jelölt a 2022-es országgyűlési választásokon.

Boros Bánk Levente az M1 aktuális csatorna Szemtől szembe című műsorában úgy fogalmazott: "láttunk már ilyen hullócsillagot a magyar politika egén, Dávid Ibolya volt az".

Gyurcsány Ferenc és Dobrev KláraForrás: MTI/Mohai Balázs

Hozzátette: Gyurcsány Ferenc a legelutasítottabb magyar politikus, nem alkalmas arra, hogy húzónév legyen, ezért merülhetett fel, hogy Dobrev Klára testesítse meg a DK-t.

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense a többi között azt emelte ki a műsorban, hogy új formációk jelenhetnek meg az EP-választáson. Gyengülhetnek az erősek és erősödhetnek a gyengék, jöhet például egy "zöldhullám", és jelentősen gyengülhetnek a szocialisták - mondta.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Gyurcsány-párt a napokban jelentette be, hogy Dobrev Klára vezeti a politikai tömörülés EP-listáját.

A listára azonban nem tették fel Niedermüller Pétert, aki pedig a bukott kormányfő leghűségesebb embere volt.

Tele van zűrös ügyekkel Dobrev

Már többször írtunk a Demokratikus Koalíció körül kialakult botrányokról, amelyekben szerepelt Dobrev Klára is.

A DK és korábban az MSZP jogi képviseletét ellátó Czeglédy Csaba ügyvédet, volt önkormányzati képviselőt és húsz társát például különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel is vádolják.

Február 4-én vádat emeltek Czeglédy Csaba és húsz társa ellen a Csongrád Megyei Főügyészségen. A felételezett bűntársak közül kilencen már vallomást is tettek.

Czeglédy Csaba és Gyurcsány FerencForrás: MTI/KELEMEN ZOLTÁN GERGELY

A szocialista ügyvéd és cégének, a Humán Operátor Zrt.-nek néhány alkalmazottja, illetve olyan strómanok állnak majd bíróság elé, akik a vád szerint részt vettek 6,2 milliárd forintnyi adót elcsaló bűnszervezet építésében és működtetésében.

Korábban kiderült az is, hogy Gyurcsány Ferenc cége, a Dobrev Klára által vezetett Altus kölcsönöket adott Czeglédy Csabának.Ez ügyben Dobrevet az ügyészség is kihallgatta.

Az is elképzelhető, hogy Dobrev Klára azért akar EP-képviselő lenni, mert így mentelmi jogot kaphat. A Czeglédy-botrányban játszott szerepét ugyanis - hitelt érdemlően - mind a mai napig nem tisztázta.

KAPCSOLÓDÓ CIKK