Újabb belháború az MSZP-ben: ki akarják zárni Mesterházyt

mesterházy attila MSZP
mesterházy attila MSZP
Vágólapra másolva!
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Ujhelyi István európai parlamenti képviselő állhat a már kétszer miniszterelnök-jelölként megbukott Mesterházy Attila tervezett kizáratása mögött. A feszültség az európai parlamenti listáról szóló szavazás miatt alakult ki a felek között. Mesterházy korábban pont Tóth Bertalannal szemben vesztette el az elnökválasztást. A kisgazdapárt végnapjait idézi a legújabb szocialista balhé.
Vágólapra másolva!

Kizárhatják az MSZP-ből Mesterházy Attilát, mivel politikai ellelnfelei szerint ő szivárogatta ki azt az információt, miszerint Tóth Bertalan az alapszervezetek megkerülésével, kvázi a párttagság támogatottsága nélkül került az EP-lista első helyére. Az elnökségi ülésen ugyanis nem az a névsor került elfogadásra, amiről a helyi alapszervezetekkel szavaztattak. Mesterházy Szany Tibort támogatta, de végül Ujhelyi megelőzte a volt XIII. kerületi országgyűlési képviselőt.

Mesterházy Attila könnyen lehet, hogy repül az MSZP-ből. Soha nem látott összeomlás előtt állnak a szocik az EP-választás előtt Forrás: MTI/Kovács Attila

Most Tóth Bertalan és köre végleg le akar számolni Mesterházyval.

A felek között már hónapok óta folyamatos hidegháború folyik, mivel Mesterházy pont Tóthtal szemben vesztette el a pártelnöki címért folyó versenyfutást a kétharmados országgyűlési vereség után. Az MSZP kétszer is megbukott miniszterelnök-jelöltje mögött mindezek ellenére még most is meglehetősen nagy támogatói kör áll, ráadásul egyre többen elégedetlenek Tóh Bertalan teljesen súlytalan elnökségével, minderről az Index számolt be.

A mostani belháború meglehetősen rosszkor jöhet a szocialista pártnak, mivel egy nyílt szakítás az erőcsoportok között az EP-választás előtt két hónappal minden bizonnyal azt jelentené, hogy a pártnak minden esélye elszáll, hogy átugorja az ötszázalékos küszöböt az uniós voksoláson.

A mostani történések kísértetiesen hasonlítanak az FKGP végnapjaira,

amikor már azt sem lehetett követni, hogy éppen ki a párt elnöke.