Halász János, a Fidesz parlamenti frakciószóvivője közölte, hogy „a gazdasági bevándorlók milliói előtt akarja kitárni a kapukat Brüsszel".

Halász János debreceni sajtótájékoztatóján Brüsszel tervei közül a legveszélyesebbnek a gazdasági bevándorlók kérdését ítélte.

Botokkal felfegyverkezett gazdasági bevándorlók az észak-franciaországi Calais-banForrás: MTI/EPA/Johan Ben Azzouz

Brüsszel szándéka szerint itt már rég nem a menekültekről van szó, hanem Európába tartó és ide vágyó gazdasági bevándorlók millióinak a beengedéséről - tette hozzá, megjegyezve, hogy a gazdasági bevándorlók jelenleg a valódi menekültekkel keveredve, illegálisan érkeznek Európába.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese utalt az Európai Bizottság (EB) Magyarországnak címzett csütörtöki állásfoglalására, amely ahelyett, hogy cáfolná, inkább megerősíti, hogy a gazdasági bevándorlók millióit akarják rászabadítani Európára.

Halász János az EB leveléből idézte azt a részt, amely szerint "továbbra is biztosítani kell a legális migrációs lehetőségeket, (...) a legális migráció igazából visszatartó erőként hat az illegális migráció ellen".

Ennek kapcsán megjegyezte, ha szélesre tárjuk a kapukat az afrikai és közel-keleti gazdasági bevándorlók milliói előtt, az nem visszatartani, hanem vonzani fogja őket Európa felé.

Halász JánosForrás: MTI/Bodnár Boglárka

A frakciószóvivő kijelentette: minden a Soros-terv szerint halad, amely szerint a migráció jó és kívánatos Európának, amit nem gátolni, inkább legalizálni, ösztönözni és támogatni kell.Szavai alátámasztására Jean-Claude Junkert, az EB elnökét, és Dimitrisz Avramopulosz migrációs biztost idézte, akik szerint Európába vezető legális útvonalakat kell biztosítani, illetve növelni kell a gazdasági migráció legális csatornáinak számát.

Halász János felhívta a figyelmet, hogy "mindez már jóval több mint terv, már a pénzt is pakolják hozzá".

Emlékeztetett arra, hogy az Európai Parlament LIBE-bizottsága február 19-én döntött arról, hogy a migrációs alapot 9,2 milliárd euróra emelik, és ennek az alapnak hozzá kell járulnia a legális migráció szabályainak kialakításához.

Brüsszel a héten kiadott dokumentummal is beismerte, hogy a gazdasági bevándorlók milliói előtt akarják kitárni a kapukat - mondta a Fidesz országgyűlési frakciószóvivője.

Halász János kijelentette: "az EP-választás tétje, hogy Európa bevándorlókontinenssé válik, vagy megmarad keresztény Európának".