Álmában halt meg a négygyerekes anyuka

2019.03.02. 14:02

Hétvégén még a születésnapját ünnepelték, másnap reggelre pedig meghalt egy négygyerekes anyuka. A szinte felfoghatatlan tragédia egy gyömrői családban történt. Az anyának a szívével volt problémája, betegsége az után derült ki, hogy négy hónapja megszülte a legkisebb gyereket. Arra viszont senki nem gondolt a családban, hogy ilyen hamar, ilyen tragikusan, 40 évesen veszítik el az édesanyát.

Egy boldog pillanat volt a Szilágyi család életében, amikor négy hónappal ezelőtt megszületett a legkisebb, negyedik gyerek.

A család örömét akkor csak az árnyékolta be, hogy a szülés után kiderült, az édesanya szívbeteg - közölte a TV2 Tények című hírműsora. 

Gyógyszerekkel kezelték, és a pici babát sem táplálhatta. Akkor még nem tudták, hogy mekkora a baj.

A meghalt édesanya férje azt mesélte a Tényeknek, hogy felesége a betegsége alatt erős volt, a hétvégén még a születésnapját is együtt ünnepelte a család.

A jól sikerült 40. születésnapi buli után a család lefeküdt. Reggel viszont, amikor felébredtek, szinte rémálommá változott az életük. Az anya ugyanis már nem ébredt fel, álmában halt meg.

„Próbáltuk éleszteni, tehát újraéleszteni, akkor tényleg nagyon hamar kiért a mentő is, de sajnos nem" – fűzte hozzá az elkeseredett apa.

A gyerekek először nem igazán értették, hogy mi történt, de az apa megpróbálta elmagyarázni nekik az elmagyarázhatatlant.

A tűzoltóként dolgozó apa közölte, hogy a gyerekek azóta jól vannak, a körülményekhez képest pedig ő is tarja magát. Egyelőre az intézni valók lekötik a figyelmét, de szinte minden percben eszébe jut szeretett felesége. Ilyenkor azt sem szégyelli, hogy elsírja magát.

A család Gyömrőn lakik, de építkezésbe kezdtek, ezért korábban Debrecenbe költöztek a nagymamához. Ott történt a szörnyű tragédia.

Az apa azt mondta, hogy ő most ingázni fog, a gyerekek pedig ezt a tanévet mindenképpen Debrecenben töltik. Szeptemberre szeretnének beköltözni az új házukba, de addig nagyon sok még a tennivaló.

Ha valaki szeretne segíteni a családnak, akkor ezen a bankszámlaszámon keresztül megteheti:11773119-13230094.