Ciprusnak sem kell a szír migráns terrorista, Ahmed H.

Ahmed H. Röszke Horgos
Vágólapra másolva!
Nem reagál a ciprusi külügyminisztérium a terrorizmussal vádolt Ahmed H.-nak a szigetország magyarországi nagykövetségén keresztül benyújtott kérelmére, és eddig nem látták el érvényes okiratokkal a 2015-ös röszkei zavargásokban játszott szerepéről ismert szír migránst, akinek ciprusi iratai időközben lejártak.
Vágólapra másolva!

Ahmed H. jelenleg kiadatási őrizetben van hazánkban, s Ciprusra szeretne eljutni – ahol a férfi felesége és a gyerekei is tartózkodnak –, miután terrorcselekményért kiszabott ötéves szabadságvesztése kétharmadának letöltését követően feltételesen szabadult, és kiutasították Magyarországról – közölte a Magyar Nemzet.

A terrorcselekménnyel vádolt Ahmed H. szír férfi távozik az ügyének megismételt elsőfokú eljárása miatt indult per tárgyalásáról a Kúrián 2017. november 14-én Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Mivel Ahmed H. azonban nem rendelkezik semmilyen érvényes személyes irattal, nem tudja elhagyni Magyarországot.

Ahogy az Origo már többször is beszámolt róla, a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetése után, 2015. szeptember 16-án több százan gyülekeztek a Röszke-Horgos közúti határátkelőhely szerb oldalán.

A Magyarországra belépni akaró, kezdetben békés tömeg idővel

agresszívvá vált, a kerítést ki akarta dönteni, majd kövekkel dobálták meg a magyar oldalon felsorakozott rendőröket.

Az összecsapásokban több rendőr megsérült.

Az elsőfokú ítélet szerint Ahmed H. a kordon bedöntésével, az egyenruhások megtámadásával fenyegetőzött.

A vádlott migráns többször is megafonnal beszélt a tömeghez, három alkalommal maga is dobált a rendőrök felé, majd az átkelőt lezáró kapu kinyitását követően illegálisan magyar területre lépett.

Ahmed H. Forrás: Police.hu

Röviddel később visszatért a szerb oldalra, és csak

három nappal később vették őrizetbe.

A Szegedi Törvényszék 2016 decemberében, első fokon a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében

mondta ki bűnösnek a szír migránst, és tíz év fegyházra ítélte.

A Szegedi Ítélőtábla 2017. június 15-én hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és új eljárás lefolytatását rendelte el, amelyben tavaly márciusban hét év fegyházzal sújtották a vádlottat, akit határzár tiltott, tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény miatt marasztaltak el.

A Szegedi Ítélőtábla tavaly szeptember 20-án végül

jogerősen öt év börtönre ítélte a Ahmed H.-t.

Fogadják be a terroristát a bevándorláspárti brüsszeli bürokraták!

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója nemrég arról beszélt, hogy

Mint mondta, közös az Ahmed H.-ért korábban kampányoló brüsszeli képviselőkben, hogy mind masszívan bevándorláspártiak, és rajta vannak Soros megbízható szövetségeseinek a listáján.

Emellett többnyire az Európai Parlament liberális, szocialista, zöld és kommunista frakcióiban ülnek, egyikük a hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentés összeállítója, Judith Sargentini.

Ahmed H. befogadása érdekében leveleket is küldött Hidvéghi Balázs több bürokratának, de azok még nem válaszoltak.

A szír migráns mellett továbbá mindvégig kiállt a Soros György által pénzzel alaposan kitömött Amesty International, amely 2015 óta védi a terroristát a magyar emberek érdekeivel szemben.

Azonban az Amnesty munkatársai nem tolonganak a terrorista befogadása érdekében.