Elfogták a magyar bérgyilkost

Prága, 2019. március 2.
A Cseh Rendőrség által 2019. március 2-án közreadott képen lefoglalt fegyverekről készít fényképeket egy rendőr Prágában, miután elfogták Dér Csaba csantavéri születésű bérgyilkost, aki ellen három ország is elfogatóparancsot adott
Prága, 2019. március 2. A Cseh Rendőrség által 2019. március 2-án közreadott képen lefoglalt fegyverekről készít fényképeket egy rendőr Prágában, miután elfogták Dér Csaba csantavéri születésű bérgyilkost, aki ellen három ország is elfogatóparancsot adott ki. A férfi, akit több bérgyilkossággal is gyanúsítanak, legutóbb a Belgrád melletti Banovo Brdóban lőtt le egy férfit január 5-én, fényes nappal. A letartóztatott Dér Csabát több állam is körözi, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. Feltételezések szerint több, egyelőre megoldatlan gyilkosság is fűződik a nevéhez. Hollandiában, Budapesten, legutóbb pedig Belgrádban gyilkolt. MTI/AP/Cseh Rendőrség
Vágólapra másolva!
A 38 éves D. Csaba lehetett az, aki tavaly szeptemberben meggyilkolt egy vállalkozót Rákospalotán a Pólus Center mögött, valamint megölt egy embert Belgrádban és Hollandiában is. A vajdasági születésű bérgyilkost péntek este fogták el egy prágai szállodában a cseh rendőrök, akikkel a magyar nyomozók már felvették a kapcsolatot.
Vágólapra másolva!

D. Csaba a gyanú szerint tavaly szeptemberben a rákospalotai Pólus Center mögé beszélt meg üzleti megbeszélést egy vállalkozóval, a 49 éves V. Lászlóval.

Forrás: Origo

A bérgyilkos többször leszúrta a férfit, majd amikor az menekülni próbált hidegvérrel fejbe lőtte.

A vállalkozó holttestét a Szilas-patakhoz vonszolta, majd a vízbe dobta.

Európai elfogatóparancsot adtak ki ellene

A férfi ezenkívül többször is gyilkolt, tavaly nyáron fényes nappal ment be egy forgalmas amszterdami étterembe, ahol lelőtt egy 62 éves horvát, de holland állampolgársággal is rendelkező maffiózót. Az áldozat drogkereskedő volt, de egy nagyobb értékű szállítmányt lefoglalt a rendőrség, és feltehetően az így keletkezett adóssága miatt kellett meghalnia. A biztonsági kamerák rögzítették a gyilkosságot, és D. Csaba DNS-mintáit is megtalálták a tetthelyen.

Idén januárban gyilkolhatott utoljára, akkor Belgrádban a nyílt utcán, az otthona előtt lőtte le a 37 éves Nebojsa Markovicot.

A férfi épp egy babakocsit tett be az autója csomagtartójába, amikor a gyilkos odalépett hozzá és mellkason, valamint fejbe lőtte.

D. Csaba viszont valószínűleg az áldozat sógorát akarta lelőni, aki a Pink Panther banda tagja.

A bérgyilkos ellen európai és nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, amikor március 1-jén éjszaka, egy prágai szállodában elfogták a rendőrök.

A magyar nyomozó hatóságok felvették a kapcsolatot a cseh társszervekkel, kezdeményezik a kiadatását, ezzel párhuzamosan pedig Szerbia is kérni fogja a férfi kiadatását.

Tolvajból bérgyilkos

D. Csaba korábban is volt már őrizetben gyilkosság miatt. 2004. május 11-én Újvidéken a Firma bűnbanda egyik tagját lőtte agyon a helybeli Marina vendéglőben vitás kábítószerügyek miatt. Akkor 15 évre ítélték, de 13 év után szabadlábra helyezték.

A Cseh Rendőrség által 2019. március 2-án közreadott képen lefoglalt fegyverekről készít fényképeket egy rendőr Prágában Forrás: MTI/AP/Cseh Rendőrség/-

Néhány hónappal azt követően, hogy kijött a börtönből, 2017 szeptemberében Szarajevóban fogták el. Fegyver volt nála, és azt feltételezték, hogy gyilkosságra készült: a bári bűnbanda vezetőjét kellett volna megölnie a gyanú szerint.

A vajma.hu hírportál szerint korántsem biztos, hogy ennyi D. Csaba bűnlajstroma. Feltételezhető, hogy más olyan gyilkosságok is hozzá köthetők, amelyeknek elkövetőit egyelőre nem sikerült felderíteni.

A szerb sajtó szerint

D. Csaba kisstílű tolvajból vált a Balkán egyik legtöbbet foglalkoztatott bérgyilkosává.

A gyilkosságok közti időszakokban a férfi luxuséletet élt, jachtokon pihent, drága gépkocsikat vezetett, edzőtermekbe járt.

.