Csak az ott élők tehetik szabaddá és otthonossá szülőföldjüket

2019.03.02. 17:26

II. Rákóczi Ferenc szabadságharcának örök üzenete, hogy csak az ott élők tehetik szabaddá és otthonossá szülőföldjüket, mivel azt senki más nem teszi meg helyettük – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Budapesten.

Potápi Árpád János a Rákóczi Szövetségnek az Országház épülete előtt tartott ünnepi megemlékezésén felszólalva úgy fogalmazott, Rákóczi népszerűségét a mai celebek is megirigyelhetnék, az erdélyi fejedelem Kossuth téren álló szobrát ugyanis már több mint nyolcvan éve semmilyen történelmi vihar nem tudta elsodorni.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszél a Rákóczi Szövetség rendezvényén a Kossuth térenForrás: MTI/Bruzák Noémi

II. Rákóczi Ferenc nem egy egynyári sláger, nem egy ma divatos, holnap pedig már ódivatú személy, hanem azon kevesek egyike, akiknek emléke teljesen össze tudja fogni a magyarságot - mondta az államtitkár.

Kiemelte, a kormány az egész Kárpát-medencében minden fiatalt támogat a szülőföldön boldogulásban, valamint abban, hogy szüleinél jobban tudjon élni.

A résztvevők a rendezvény végén megkoszorúzták II. Rákóczi Ferenc szobrát.