Újabb, egészen dermesztő videófelvételt talált az Origo Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik jelenlegi elnökhelyettesével-frakcióvezetőjével kapcsolatban. A jobbikos politikus közel két évvel zsidólistázós parlamenti felszólalása után, egy palesztinok melletti szimpátiatüntetésen cionista terrorállamnak és agresszornak nevezte Izraelt, amely befolyása alatt tartja Nyugat-Európát és a nyugati médiát. Itt a következő bizonyíték arra, ha zsidózásról, Izrael szidásáról van szó, a Jobbik és Gyöngyösi verhetetlen.

Bár Gyöngyösi Mártonnak papírja van róla, hogy a világ hetedik legantiszemitább embere, mostanában mégis úgy igyekszik mutatni magát, mint a legnagyobb européerek egyike. „A Jobbik sosem volt antiszemita párt” – állította mindenféle megingás nélkül a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese a Válasz Online-nak adott interjújában. Csakhogy ez konkrétan nem igaz: a Jobbiknál antiszemitább pártot képtelenség találni a rendszerváltás utáni Magyarország történetében. Ennek eklatáns példája volt, amikor 2012 novemberében Gyöngyösi felállt a magyar Országgyűlésben, és arról kezdett el beszélni, hogy ajánlatos lenne listázni a zsidó származású képviselőket. Bár most már rosszul megfogalmazott, szerencsétlen felszólalásként tekint korábbi megnyilvánulására, amit szerinte Vona Gábor erőltetett rá, azért fél évvel a beszéde után nemzetbiztonsági kockázatnak tartotta a zsidó embereket, és legszívesebben hadat üzent volna Izraelnek. Most az Origo birtokába ismét egy olyan videófelvétel került, amely arról tanúskodik, hogy Gyöngyösi Márton verhetetlen, ha zsidózásról és Izrael ostorozásáról van szó.

Gyöngyösi szavajárása: izraeli agresszor és izraeli terrorállam

Közel két évvel a zsidólistázós parlamenti felszólalás után, 2014 júliusában a Magyarországon Élő Palesztinok Egyesületének szervezésében tüntetést tartottak Palesztina mellett Budapesten. A demonstrálók között több, vezető jobbikos politikus megjelent, közöttük Gyöngyösi is, aki beszédet mondott a Hősök terén. „Nemcsak szolidaritást kell vállalnunk, hanem ki kell mondanunk, hogy elég volt az izraeli cionista terrorból, amely hetvenedik éve nyomja el a palesztin népet, és tagadja meg a legalapvetőbb emberi és egyetemes jogokat a palesztin néptől a saját, független hazától való jogtól. Ezt tagadja meg a palesztin terrorállam a palesztin néptől” – nagyjából ugyanazzal a fáradhatatlan lendülettel folytatta az Izrael elleni uszítást, mint ahogy két éve nekikezdett.

Elég volt abból, hogy az őshonos palesztin népet a saját hazájából szorítja ki az izraeli agresszor és az izraeli terrorállam

– fűzte hozzá indulatosan az elemében lévő politikus, aki a zsidó országot nemes egyszerűséggel terrorállamnak nevezte. Mondandójában kiemelte, hogy Gáza a világ legnagyobb szabadtéri börtöneként fungál, koncentrációs táborként működik, amely teljes blokád alatt van. „Faji alapon való megkülönböztetést alkalmaz Izrael állam a palesztin nép ellen” – következett a következő vádpont Gyöngyösitől, de a java még csak ezután következett. A Jobbik jelenlegi elnökhelyettese ugyanis mindenkinek nekiment, akinek csak lehetett: a Nyugatnak, a nemzetközi szervezeteknek és a sajtónak is.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese arról beszélt korábban, hogy Izrael egy cionsita terrorállamFotó: Nagy Attila - Origo

„A cionista befolyás alatt álló Nyugat támogatja a vérontást”

„Fel kell emelnünk a hangunkat, akárcsak a nyugati kettős mérce ellen is, amely teljes közönnyel, teljes cinizmussal szemléli a közel-keleti eseményeket, és egyenlőségjelet tesz a megszálló és a megszállottak közé”  érkezett az újabb jelző Izraelre, mégpedig a megszálló. A jobbikos politikus egy fél pillanatra sem hagyta abba a támadást, és ugyanazzal a lendülettel megvádolta a teljes Nyugatot, hogy pénzzel és katonai eszközökkel támogatja a „terrorállamot”, és így a palesztint népirtást.

Nemcsak szemet huny a terrorállam népirtó politikája felett, hanem erkölcsi, anyagi és katonai támogatást nyújt ahhoz, hogy Izrael állam a cionista propagandát és népirtást és vérontást véghez vigyen a palesztin néppel szemben

– mondta, majd sorolta, miért is bűnrészes a kontinens nyugati fele: nukleáris fegyverarzenállal látják el Izraelt, amellyel a világ egyik legerősebb államává teszik. Gyöngyösi szerint nemcsak Nyugat-Európa politikai irányítása, hanem a média is cionista befolyás alatt áll.

A cionista befolyás alatt álló nyugati média folyamatosan a cionista propagandát hangoztatja az egész világban

– hangoztatta a százfős hallgatósága előtt. Felindultan kifogásolta, hogy az ok-okozati összefüggéseket teljes egészében elmismásolja „ez a cionista propaganda”, és palesztin-izraeli konfliktusról beszél. „Nincs izraeli-palesztin konfliktus, palesztin elnyomottak vannak, és egy cionista terrorállam van, amelyik elnyomja a palesztin népet” – egészítette ki a korábbiakat a jobbikos politikus. Izrael, Nyugat-Európa, a média után a magyar kormány és az ENSZ következett Gyöngyösi szitokmenetrendjében.  

A magyar kormányt is szidta Gyöngyösi

A nyugati média folyamatosan Izrael önvédelmi jogára hivatkozik, és a szabadságharcosokat folyamatosan terroristaként, Izraelt pedig a Közel-Kelet egyetlen demokráciájának állítja be.

Akinek ettől nem forr fel a vére, annak nem tudom, mitől forr fel!

– kürtölte világgá felháborodottan, mennyire nincs rendben ez az Izrael. Szerinte nemcsak a közel-keleti országgal, hanem a magyar kormánnyal is komoly problémák mutatkoznak, hiszen ők is a cionista propagandát terjesztik. 

És Magyarország kormánya, diplomáciája, külügyminisztériuma is ugyanezt a cionista propagandát nyomja nap mint nap a médián keresztül

– megállapítását hangos fújolás követte. Gyöngyösi ezután a nemzetközi szervezeteknek is nekiment. „Ugyanis teljesen gyalázatos az, hogy az ENSZ hetvenedik éve nem tud érvényt szerezni a saját határozatainak. (...) Ezeknek az erőtlen intézményeknek kell végre megmutatniuk, hogy igenis van nemzetközi jog” – szögezte le.

Antiszemitizmusra volt már néhány példa a Jobbikban

Finoman szólva sem ez volt az első antiszemita botrány a pártban: 

  • Kulcsár Gergely volt parlamenti képviselő leköpte a budapesti holokauszt-emlékművet.
  • Jakab Péter jelenlegi frakcióvezető-helyettes a „kiválasztott néphez” tartozó bűnözők kiváltságáról beszélt egy lakossági fórumon. Portálunk egy valóságos csokrot mutatott be a politikus hasonló megnyilvánulásaiból. „A magyar nemzet semmivel sem tartozik a zsidóságnak. Se bűnbánattal, se jóvátétellel. Ha Ön nem így gondolja, akkor én is aggódom. Egyszerű honpolgárként. Magyarként a magyarokért” – írta pár évvel ezelőtt Köves Slomónak címzett nyílt levelében, amelyben a „zsidó megmondóembereknek” is „beolvasott”.
  • Szávay István képviselőnek nemrég azért kellett lemondania, mert egy zsidó nő megverésével dicsekedett.
  • Sneider Tamás pártelnök esküvőjéről néhány hete napvilágra került egy videó, amelyen felesége náci karlendítéssel pózol.
  • Bencsik János képviselő pedig több írásában is védelmébe vette a 2012-ben az Országgyűlésben a „zsidók listázását” felvető Gyöngyösi Mártont, majd egyik cikkében összegyűjtötte azokat az amerikai zsidókat, akik miatt szerinte „izraeliek markába” került az Egyesült Államok.
  • Gyöngyösi Márton megkérdőjelezte a magyarországi holokauszt áldozatainak számát a Jewish Chronicle nevű izraeli lapban. Az „izraeli térhódítással” kapcsolatban pedig azt mondta, hogy a zsidók nemkívánatosak Magyarországon. Egy Origo birtokába jutott felvételen pedig arról beszélt, hogy hadat kellene üzenni Izraelnek, az összes izraeli polgár nemzetbiztonsági kockázatot jelent, valamint a hazai zsidóság a cionizmus oldalára állt.