Puzsér Róbert ismét új ellenzéket hirdetett, Gyurcsány Ferencet kirakná

Vágólapra másolva!
„Az a baj az ellenzékkel, hogy még mindig Gyurcsány Ferenc a meghatározó figurája” – erről beszélt Puzsér Róbert a köztelevíziónak. Az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt kifogásolta, hogy Karácsony Gergely is Gyurcsány Ferenc mellől érkezett a politikába. Újabb megsemmisítő kritika a jelenlegi ellenzéknek, a humorista ismét ellenzékváltást követelt. A Jobbik mindeközben a háttérben mozgolódik. 
Vágólapra másolva!

„A jelenlegi ellenzék az a túlélésben utazik, és a túlélésben világbajnok, de hát ennél többre van szükség” – ezekkel a szavakkal jellemezte az M1 híradójának az ellenzék helyzetét Puzsér Róbert a „Mit akar Puzsér Róbert? Mi az a Sétáló Budapest?” című konferencián. Az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt úgy látja, át kell alakítani az ellenzéki erőviszonyokat. Meglátása szerint

a probléma legfőbb forrása a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. Gyurcsány Ferenc ugyanis még mindig diktál a pártoknak.

„Jelenleg még mindig Gyurcsány Ferenc az ellenzék súlypontja, jelenleg még mindig ő az ellenzék legmegkülönböztethetőbb, legészrevehetőbb, legkarizmatikusabb, Orbán Viktorral szemben legjobban meghatározható alakja. És még mindig ő diktál az ellenzéknek. Ezen kell változtatni” – emelte ki. Karácsony Gergellyel kapcsolatban is elmondta a véleményét. Szerinte vele éppen az a legnagyobb probléma, hogy korábbi mentora Gyurcsány Ferenc, akinek közvetlen munkatársa és beszédírója volt.

Gyurcsány Ferencnek a közvetlen munkatársa és beszédírója volt. Nem pusztán arról van szó, hogy támogatja őt Gyurcsány Ferenc meg a pártja, hanem ő kifejezetten Gyurcsány Ferenc keze mellől érkezett a politikába.

Rónai Sándor, a DK szóvivője szombati sajtótájékoztatóján reagált a humorista szavaira. A politikus úgy látja, szavaival árt az őt támogató LMP-nek. A bírálatra Karácsony Gergely is válaszolt. Szerinte nem ő, hanem Puzsér Róbert az, aki nem akarja tartani magát korábbi egyezségükhöz.

Puzsér Róbert, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt élesen bírálta Gyurcsány Ferencet és a jelenlegi ellenzéket. Újat hirdetett Forrás: Facebook

Nem ez volt első alkalom, hogy a humorista új ellenzéket hirdetett. Február elején Pécsett – a jobbikos Gyöngyösi Márton, az LMP-s Keresztes László Lóránt és Demeter Márta társaságában – arról beszélt, hogy „először az ellenzéket kellene leváltani, utána jöhetne a többi”. Akkor is hangot adott annak a nézetének, miszerint az ellenzék súlypontja továbbra is „Gyurcsány Ferencen belül van”.

A háttérben nyomul a Jobbik

Lényeges momentum, hogy mindeközben minden eddiginél látványosabban biztosította támogatásáról Puzsért a Jobbik. Sneider Tamás pártelnök a pénteken elhangzottakra reflektálva azt írta közösségi oldalán, hogy számára szimpatikusak az elképzelések.„Szimpatikusak a felvetések, a hajléktalanok ügyében például szinte teljesen egyetértünk. Az eddig kínált alternatíváknál ésszerűbb és reálisabb ez a megközelítés, hiszen végre a társadalom felelőssége is kulcsfogalomként jelenik meg” fogalmazott a politikus, aki szerint még mindig jobb egy muszlim, mint egy zsidó.