Százötven férőhelyes óvoda épül Szolnokon

Vágólapra másolva!
Hatcsoportos, százötven férőhelyes óvoda épül Szolnokon, az építkezés a tervek szerint augusztus végére készül el - közölte a Tisza-parti megyeszékhely polgármestere.
Vágólapra másolva!

Szalay Ferenc elmondta, hogy a 680 millió forintos beruházáshoz 520 millió forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyertek el, a költségekhez az önkormányzat 163 millió forint önerővel járult hozzá.

Az építési munkák az ütemtervnek megfelelően haladnak - mondta a polgármester. Jelenleg a tetőszerkezet kialakítása zajlik, hamarosan szerkezetkész lesz az épület.

Szólt arról, hogy az építkezés helyszínén, a Szapáry úton levő korábbi óvoda

több mint negyvenéves épületét le kellett bontani, a helyére egy teljesen új, kétszintes óvoda épül.

Az új épület a korábbihoz hasonlóan 150 férőhelyes lesz, ehhez hat - egyenként 25 gyermek fogadására alkalmas - csoportszobát alakítanak ki.

A projekt az infrastrukturális fejlesztés, komplex akadálymentesítés mellett eszközbeszerzést is tartalmaz. Az új épületben korszerű melegítőkonyhát, továbbá orvosi szobát, tornaszobát, szertárat, szülői tárgyalót, fejlesztőszobát, irodákat, nevelőtestületi szobát, öltözőt, karbantartó műhelyt, mosókonyhát hoznak létre. Az emeleti részen a Szolnok Városi Óvodák Igazgatóságának székhelyintézménye kap helyet, az irodák mellett gépészeti helyiség és tároló is létesül. Az új épület tetőszerkezetére napelemrendszert telepítenek. Továbbá új parkolókat alakítanak ki, és egy csaknem

2000 négyzetméteres játszóudvar épül burkolt, árnyékolt teraszokkal, játékokkal, mászókákkal és homokozóval.

Szalay Ferenc elmondta, hogy Szolnok családbarát városként kiemelten kezeli oktatási-nevelési intézményeinek folyamatos fejlesztését, felújítását. Az elmúlt években több iskola, óvoda és bölcsőde is megújult, hamarosan kezdődik a beruházás a Móra úti és az Aranyi úti bölcsődében is.