Kocsis Máté: Gyurcsányné a brüsszeli érdekeket képviseli

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc
Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc.
Vágólapra másolva!
A Demokratikus Koalíció európai parlamenti listájának az élére az a Gyurcsány Ferencné került, aki Európai Egyesült Államokat akar – minderről Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszélt napirend előtti felszólalásában. A brüsszeli érdekeket fogja képviselni Magyarországon – tette hozzá. 
Vágólapra másolva!

Európai parlamenti választásra készülnek a pártok, de sajnos nincsen itt Gyurcsány Ferenc, pedig lenne mit kérdezni tőle – mondta Kocsis Máté napirend előtt felszólalásában. A Demokratikus Koalíció EP-listájának az élére az a Gyurcsány Ferencné került, aki Európai Egyesült Államokat akar – emlékeztetett a Fidesz frakcióvezetője. Brüsszel érdekeit fogja képviselni Magyarországon – tette hozzá. Gyurcsány Ferencné azt mondta, hogy nincsenek bevándorláspárti tervek, miközben a DK EP-képviselői megszavazták a migránsvízumot – magyarázta Kocsis Máté.

Beszélt arról is, hogy a DK képviselői megszavazták a kötelező betelepítési kvótát, miközben azt mondja Gyurcsány Ferencné, hogy nincsenek bevándorláspárti politikusok és tervek. A magyar emberek nem hülyék, és átlátnak ezen a szitán! – mondta Kocsis.

A fideszes frakcióvezető emlékeztetett arra is, hogy Gyurcsány Ferencnének csak arra kell a brüsszeli mandátum, hogy mentelmi jogot szerezzen. Mint mondta, korábban Gyurcsány feleségének a cége több száz milliós tendereket nyert az Európai Bizottságtól. Kocsis feltette a kérdést a teremben lévő ellenzékieknek, hogy mit tennének, ha Orbán Viktor használná erre a feleségét? Akkor felgyújtanák a termet, és ebben igazuk is lenne – tette hozzá.

Kocsis: Gyurcsány csak eszközként használja a feleségét Forrás: MTI/Marjai János

Dömötör: Bevándorláspárti javaslatokat készít az EB

A Gyurcsány család mindig is kiszolgálta a különféle uniókat – válaszolta Dömötör Csaba Kocsis Máténak. Kijelentette, hogy lenne miről beszámolnia Gyurcsánynak, mivel pont ma derült ki, hogy az Interpol elfogta Gyurcsány feleségének egyik körözött üzlettársát.

Beszélt arról is, hogy az Európai Bizottságnak nem sikerült megcáfolnia a kormányzati állításokat, így egyfajta beismerésnek tekintetőek az általuk elmondottak – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

A migránskártyákról azt mondta, hogy az EB beismerte annak a létezését. Nem tudják letagadni, hogy 2018 májusában olyan döntés született, hogy az uniós források szétosztása összekapcsolódna a migránsok befogadásával. Olyan tervekkel állunk szemben, amik fokoznák a bevándorlást, ezért is ragaszkodunk az őszinte párbeszédhez – mondta Dömötör. Mi egy olyan Európát szeretnénk, ami büszke a hagyományaira – zárta szavait.

A napirend előtti felszólalásokból egyébként ismét bohózatot próbált csinálni az ellenzék, azzal, hogy az MSZP, a Gyurcsány-párt és a Párbeszéd vezérszónokai kivonultak. Azonban a nyíltan antiszemita Jobbik és az LMP nem követte őket, így az újabb akciójuk ismételten teljes nevetségességbe fulladt.