Nagy Blanka-ügy: ismét hazudott a hvg

fake news, álhírek, illusztráció
Vágólapra másolva!
Beperelte az Origót Nagy Blanka nevében az MSZP-s ügyvéd, Litresits András, mert Nagyról azt állítottuk, hogy több tárgyból bukásra állt januárban, iskolába is alig jár, és már többet hiányzott, mint amennyit a törvény megenged. A bíróság részben nekünk, részben a Litresits-Nagy kettősnek adott igazat. Első fokon, nem jogerősen.
Vágólapra másolva!

A hvg lódításokkal teli interpretációjában persze hatalmas győzelmet aratott a Litresits-Nagy kettős. A valóság a következő: a bírósági tárgyaláson kiderült, hogy több egyese volt az első félévben például magyar nyelvből, magyar irodalomból és matematikából.

Az osztályfőnök tanúvallomását is kérte az Origo ügyvédje, hiszen információnk szerint az iskola értesítette a szülőket januárban, hogy több tárgyból, köztük érettségi tárgyakból bukásra áll Nagy.

Nagy Blanka Forrás: MTI/Mónus Márton

A 19 éves gimnazista, akit néhány hete nagyon sokan Trágárkának gúnyolnak, akkor vált ismertté, amikor tüntetéseken példátlanul ocsmány és trágár szavakkal szidta a köztársasági elnököt. A botrányt követően azzal védekezett, hogy akkor találta ki a trágárságokat, és hirtelen felindulásában használta például a „b...sza arcon magát” kifejezést, de aztán kiderült, hogy hazudott. Egy általunk is bemutatott felvétel szerint néhány nappal korábban szó szerint ugyanígy szidta Lezsák Sándort is. A hvg beszámolóját egyébként az az alkalmazottuk írta, aki a magyar média világában talán egyedüliként büszke arra, hogy Havas Henrik tanítványnője, és aki néhány hónapja szánalmas álriportot közölt a Magyar Állami Operaházról.