Viharos széllel indul a hét, és melegrekord is dőlhet

2019.03.04. 04:39

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn 13 és 20 fok közötti igazi tavaszi idő várható. Csak fátyolfelhők zavarhatják meg a kellemes napsütést.

Hétfő: Estig fátyolfelhők szűrte napsütés várható néhol viharossá fokozódó délnyugati széllel. Csak estétől alakulhat ki eső a nyugati tájakon. 13 és 20 fok közötti igazi tavaszi idő várható.

Kedd: Hajnalban és reggel még több helyen eshet az eső, majd csökken a felhőzet. Délután már csak futó zápor fordul elő. A csúcsérték 10 és 15°C között valószínű.

Délutánra el lehet tenni a nagykabátokatForrás: MTI/Varga György

Szerda: A napsütést csupán fátyolfelhők szűrik, csapadék nem lesz. A délnyugati szél megerősödik. 16 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtök: Változó felhőzetre, és nagy területen viharossá fokozódó délnyugati szélre van kilátás. A hőmérséklet tovább emelkedik: délután már 15-22°C várható.

Péntek és a hétvége: Erősen felhős lesz az ég, és fokozatosan visszaesik a hőmérséklet. Délutánonként 7 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk. Néhol kisebb eső, zápor kialakulhat.

70 km/h-s széllökések is lehetnek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 8 megyére adott ki figyelmeztetést az erős szél miatt. Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében akár 70 km/h-s széllökések is lehetnek.