„Ne nézzék politikailag vaknak se a magyar kormányt, se a magyar politikusokat" – mondta Kovács Zoltán a néppárti kritikákkal kapcsolatban, amit a kormány plakátkampányáról fogalmaztak meg.

A nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár a Hír Tv vendége volt, ahol többek között a kormány plakátkampányát ért vádakra reagált. „A vehemens reakcióknak azért sincs helyük, mert a tájékoztatási kampány a magyar embereknek szól, a magyar emberek érdeke irányítja" –hangsúlyozta, hozzátéve:

Talán fogalmazhatok úgy, hogy tapasztalataink alapján kicsit előrébb látunk, mint a nyugat-európai politikusok.

Kovács Zoltán, nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkárFotó: Koncz Márton

Kovács Zoltán szerint a kritikák inkább a liberális, mint a konzervatív nyugat-európai pártoktól jönnek. Az államtitkár elmondta, hogy Brüsszelnek nem érdeke, hogy a migráció a figyelem középpontjába kerüljön, ugyanis az ő érdekük mást kíván. „Tessenek vitatkozni, ha nem értenek egyet velünk. Mi készek vagyunk, hogy a józan ész és a tények alapján lefolytassunk egy vitát.

Ne nézzék politikailag vaknak se a magyar kormányt, se a magyar embereket!

– emelte ki Kovács Zoltán, hangsúlyozva, hogy az elmúlt években teljesen egyértelműen láttuk, hogy az európai intézmények bevándorláspárti bürökratái és választott politikusai egymással együttműködve egymás irányait, kezdeményezéseit, konkrét lépéseit támogatva, felkarolva, ha nem a bizottság részéről, akkor a parlament részéről továbbvíve, egy teljesen egyértelmű politikai rendszert próbálnak kidolgozni. Az egyik végén a migrációval kapcsolatos konkrét intézkedések állnak, lásd migránsvízum. A másik végén pedig egy olyan felfogás uralkodik, amely végeredménye majd valahol az Európai Egyesült Államok irányába mutat.