Harrach: Akciójával az ellenzék saját magát járatta le

Vágólapra másolva!
Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a családról, a kormány családvédelmi akciótervéről, valamint a hagyományos közösségek fontosságáról.
Vágólapra másolva!

Harrach Péter a zsidó-keresztény kultúra kapcsán kifejtette, az a gondolat, hogy a hagyomány kötelez, mindennél fontosabb. Már csak azért is, mert most – véleménye szerint az látszik, hogy Nyugat-Európában éppen a hagyomány visszaszorítása zajlik, legyen szó családról, egyházról, nemzetről. Ezzel szemben azok a közösségek, amely a hagyományos európai identitást őrzik,, azok szomorú szemmel nézik azokat, akik másban gondolkodnak.

A frakcióvezető beszélt még a Parlament decemberi botrányos üléséről, ahol – mint megjegyezte, az ellenzéki képviselők mással voltak elfoglalva, így például nem szavaztak az otthonápolási díjak emeléséről. Hozzátette, ezzel egyrészt szomorúak, másrészt komikusak is voltak, mert az akciójával az ellenzék saját magát járatta le, de ezzel együtt a parlament egészének a tekintélyét is. Ami az otthonápolási díjak emelését illeti, a politikus kifejtette, ez egy régi vágya volt a civil szervezeteknek, őket meghallgatta a kormány, a Parlament jóváhagyta az előterjesztést.

A teljes beszélgetést itt olvashatja.