Az utóbbi hónapokban többször is meggyűlt a bajuk az ellenzéki képviselőknek és szimpatizánsaiknak a magyar helyesírással, tegnap épp Bangóné Borbély Ildikónak sikerült tanúbizonyságot tennie, immáron másodjára hiányos nyelvtani tudásáról. Ám egy nap sem telt el, és Szél Bernadett is súlyos hibát követett el, amit a Facebookon posztolt is.

Már meg sem lepődünk, hogy az ellenzéki politikusok, amint klaviatúrát vagy kifinomult stílusuknak megfelelően festékszórót ragadnak, egyből hibáznak. Ma éppen Szél Bernadett bizonyította, hogy nem tartozott a kedvenc órái közé a nyelvtan annak idején. Szél egy videót tett közzé közösségi oldalán, ahol Fülöp Attilát, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkárát szerette volna kellemetlen helyzetbe hozni kérdéseivel, ám a volt LMP-s puskája fordítva sült el. Az államtitkárral folytatott párbeszédét ugyanis feliratozták, nehogy valaki ne értse, miről volt szó, és ekkor csúszott be egy nagyon fájó helyesírási hiba, azt írták: 

Teljesen eggyet értek.

Szél Bernadett sem tud helyesen írniForrás: Facebook

Nem ez az első eset

Szél mondata talán Karácsony Gergely korábbi posztján is túltesz, aki korábban a Facebookon azt írta: 

(...) Persze Orbán Viktor dolgozószobályából ez már nem látszik. 

A baloldal főpolgármester-jelöltjén egy nehéz szó, a „dolgozószobája" fogott ki. Tegnap pedig épp Bangóné Borbély Ildikó szeretett volna megint egy „k..va erős képet" készíteni, és festékszóróval az aszfaltra írta, hogy 

Orbán hülyének néz minet. 

Majd szóltak neki a hibáról, és beszuszmákolta a hiányzó „k" betűt is. Bangóné esetében a helyesírási hiba azért is kellemetlen, mert számtalanszor a magyar oktatásért aggódik, lehet, hogy épp azért, mert annak idején neki nem sikerült elsajátítania a helyesírási fortélyokat.

Amikor pedig Kunhalmi Ágnessel dugták össze a fejüket, szintén nem sokra mentek. Akkor azt írták, hogy 

képviselőkbe folytani a szót illendő? 

Egy korábbi tüntetésen pedig az ellenzéki szimpatizánsok akarták egy molinóra fújni azt a szót, hogy sztrájk, de azt sikerült helyette írniuk, hogy szrtájk. A helyesírási kvízjátékba a Jobbik is beszállt, ők a jelentkezésit írták „jelnetkezési"-nek.