Magyar rendőrök fogják segíteni a határvédelmet Észak-Macedóniában és Szerbiában

Horgos-Röszke határátkelőhely, menekült, migráns
Horgos, 2015. szeptember 16. Tüntető migránsok a Horgos-Röszke határátkelőhely szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. A magyar rendőrök könnygázt és vízágyút is bevetettek a határ magyar oldaláról az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közlése szerint újabb magyar rendőri kontingensek utaznak Észak-Macedóniába és Szerbiába, ahol a határőrizeti munkát fogják segíteni.
Vágólapra másolva!

Észak-Macedóniába 30, Szerbiába 15 rendőr utazik. A magyar rendőrök főleg járőrszolgálatot fognak majd ellátni, hogy megelőzzék, és felderítsék a jogellenes határátlépéseket. Emellett közreműködnek majd az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában is.

A magyar rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek majd szolgálatot, hanem a két ország belsejében is.

Mindkét kontingens terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, az Észak-Macedóniába utazó kontingens pedig mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét.

Tüntető migránsok a Horgos-Röszke határátkelőhely szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án Forrás: MTI/Sóki Tamás

Szabó Ferenc, a Készenléti Rendőrség Nyugat-Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság vezetője kedden Budapesten búcsúztatta az észak-macedón-görög, illetve a szerb-észak-macedón határ megerősítésére rendőri kontingensek tagjait.