Nem a pártfegyelem a fontos, hanem a magyar emberek véleménye

Halász János
Budapest, 2018. július 2. Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. július 2-án. Mellette Bóna Zoltán, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Mi a magyar emberek véleménye alapján cselekszünk most is, nem a pártfegyelem a fontos, hanem a magyar emberek véleménye - hangoztatta Halász János. A Fidesz-frakció szóvivője jelezte, hogy Brüsszelben is a magyar emberek véleményét képviselik. A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy hirdetőtáblákat fújtak le az ellenzéki képviselők a nyugdíjfolyósítóhoz vonulva az utcán.
Vágólapra másolva!

A Fidesz számára Brüsszelben nem a pártfegyelem, hanem a magyar emberek véleményének képviselete fontos - hangoztatta Halász János az Európai Néppártból érkező kritikákra reagálva. A kormánypárti frakció szóvivője kifejtette, hogy ez egy nagy pártcsalád, minden pártnak van véleménye, így a Fidesznek is.

Mi azt gondoljuk, hogy az európai keresztény értékek megőrzése a fontos, a biztonság folyamatos fenntartása és közösségeink védelme

- fogalmazott.

Hozzátette, hogy Magyarországon az emberek a tavaly áprilisi országgyűlési választáson felhatalmazást adtak a Fidesznek ezen vélemény képviseletére, hiszen ez volt az egyik fő téma a választáson.

- hangoztatta.

Brüsszelben is a magyar emberek véleményét képviselik.

Halász János: Brüsszelben is a magyar emberek véleményét képviseljük Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Vandalizmusba menekült az ellenzék

Megkérdezték az ellenzék hétfői akciójáról is, amelyre válaszul elfogadhatatlannak nevezte, hogy hirdetőtáblákat fújtak le az ellenzéki képviselők a nyugdíjfolyósítóhoz vonulva az utcán.

Nem véleménynyilvánítás, hanem vandalizmus történt. Kell, hogy ennek következménye legyen, biztosan lesz is -

- tette hozzá.

A szóvivő szerint nem az a kérdés, hogy az Országgyűlés falain belül vagy azon kívül történik valami, hanem az, hogy a törvényeket betartva cselekedtek-e.

Halász János azon véleményének is hangot adott, hogy az ellenzék megint hazudik, és teljesen hiteltelenek állításai a köztisztviselőket érintő szabályok változásával kapcsolatban. Rámutatott, hogy a 2010 előtti kormányok vettek el egyhavi bért a köztisztviselőktől, akkor bocsájtották el őket, és még távlat sem volt az ezen a pályán dolgozók előtt.

- mondta.

Kitért arra is, a Fidesz egyetért azzal, hogy büntetést szabnak ki az ellenzéki képviselőkre a Ház decemberi ülésén történtek miatt. Szerinte a képviselők közhatalmi funkciót ellátó intézmény működését akadályozták, ez törvénybe ütköző cselekedet is lehet, meg kell vizsgálni. Meglátják, hogy lesz-e az ügynek folytatása - jegyezte meg.