Németh: Karakteres néppárti politikára van szükség

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Magyar Honvédségről, a tábori lelkészi szolgálat fontosságáról, de szóba került még a május 26-i EP választás jelentősége is.
Vágólapra másolva!

A politikus, mint a Fidesz alelnöke elmondta, pártja és az Európai Néppárt, az Európai Unió kapcsolatát is a bevándorlással kapcsolatos viszony határozza meg, ahogy az is, hogy valójában mit gondolnak magukról a kereszténydemokraták. Szerinte

el kell döntsék, kereszténydemokraták akarnak lenni, netán liberálisok.

Hozzátette, igen meglepődött, hogy Angela Merkel azt mondta, a CDU az a párt, amelyik a liberális demokráciáért küzd. Németh Szilárd úgy véli, mindez levezethető a bevándorláspártiságból. Akik e mentén gondolkodnak, azok azért teszik ezt, mert így gondolkodnak, de olyanok is vannak, akiket erre kérnek meg, hiszen – mint hozzátette, Soros Györgynek 228 embere van az Európai Parlamentben, akik az össze pártcsaládban ott vannak.

A májusi EP választások után átrendeződik a politikai térkép, a szavazásnak éppen az a tétje, hogy a bevándorlást támogatók képesek-e megőrizni eddigi pozíciójukat, ahol ők mondják meg, milyen legyen Európa jövője. A másik lehetőség, hogy a bevándorlást elutasítók megállítják őket. Németh Szilárd nem tudta megmondani, hogy Manfred Weber, az EPP csúcsjelöltje mennyire fog kiállni a Fidesz mellett.

Németh Szilárd szerint a néppárti egységet a szocialisták bontják, hiszen látják, az EPP-n belül is van egy komoly nézetkülönbség a bevándorlást támogatók és az azt elutasítók között. Ez utóbbiak legkarakánabb felszólalója a Fidesz-KDNP szövetség. Hozzátette, május 26-án kell a helyes választ megadni, a belső széthúzást megállítani, a bevándorlást elutasítóknak meg győzni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.